Ben jij fan van chocolade én van koffie? Dan moet je deze cappuccino brownies zeker eens proberen! Chocolade en koffie zijn eigenlijk altijd een succesvolle combinatie, en deze cappuccino brownies zijn hier een heel goed voorbeeld van. Wil je liever een ander soort brownie maken dan een cappuccino brownie? Bekijk dan het overzicht van alle brownie recepten die ik door de jaren heen al gedeeld heb.
Dit koffie brownies recept is goed voor 16 stukken.
4 tips voor de lekkerste cappuccino brownies
- Ik gebruik in dit recept ook grof gehakte witte chocolade door het browniebeslag én ik besprenkel de brownies vlak voor het serveren nog met gesmolten witte chocolade. Maak je de brownies liever volledig met witte chocolade? Bekijk dan mijn blondies recept.
- Naar wens kun je ook wat chocolade-mokkaboontjes over het browniebeslag strooien voordat ze gebakken worden.
- Het is ook erg lekker om 75-100 gram grof gehakte geroosterde pecannoten door het beslag voor deze cappuccino brownies te mengen.
- Als je de brownies met koffie luchtdicht verpakt op kamertemperatuur blijven ze zo’n 4-5 dagen goed. Je kunt de koffie brownies ook 2-3 maanden in de vriezer bewaren.
- Voor het browniebeslag
- 225 gr boter
- 115 gr pure chocolade (met een hoog percentage cacao; zelf gebruik ik chocola met 78% cacaogehalte)
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 1½ el oplosespresso (in poedervorm)
- 300 gr suiker
- ¼ tl zout
- 1 tl vanille-extract
- 125 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- 150 gr witte chocolade, grof gehakt
- 50 gr witte chocolade, gesmolten
Zelf cappuccino brownies maken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met bakpapier.
Doe de boter en de pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Laat het chocolademengsel iets afkoelen. Klop intussen met een (hand)mixer met garde(s) de eieren en de eidooier met de oplosespresso, de suiker, het zout en het vanille-extract luchtig op. Klop het mengsel zo’n 4-5 minuten, tot het als een lint van de garde(s) af loopt. Spatel het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het goed gemengd is. Meng vervolgens de bloem en het cacaopoeder erdoor. Roer tot slot de gehakte witte chocolade door het beslag voor de koffie brownies.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Bak de cappuccino brownies 37-42 minuten. Laat de brownies met koffie volledig afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.
Besprenkel de koffie brownies voor het serveren met de gesmolten witte chocolade en zet ze vervolgens kort in de koelkast, tot de chocolade bovenop stevig is. Snijd ze in stukken en geniet!
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Nedankt voor weer een heerlijk recept. Deze ga ik zeker maken! Gebruik je boven -en onderwarmte of hetelucht? (Of maakt dat wellicht in dit geval niet uit).
Groetjes
Femke
Dit Brownierecept is mijn nieuwe favoriet! Wel zonder de koffie, want die liet bij mij een gekke smaak achter. Heb hem nu nogmaals gemaakt, maar dan zonder de koffie. Niet te geloven zo'n lekkere brownie!
BeantwoordenIk ben normaal niet van de zoetigheden met koffiesmaak, maar deze was heel erg lekker! Ik ga het ook eens zonder het espressopoeder proberen.
BeantwoordenHet zijn heerlijke brownies, bij mij was de gesmolten witte chocola niet vloeibaar genoeg voor mooie dunne streepjes, het werden dikke klontjes. Weet jij wat ik fout heb gedaan? Kan ik het iets verdunnen?
BeantwoordenHi. Als de chocolade wel goed gesmolten was, maar nog te dik, dan zou je een heel klein beetje kokosolie of cacaoboter kunnen toevoegen aan de chocolade.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.