Ingrediëntenlijst
  • Voor de citroen-limoen vulling
  • 1½ blaadje gelatine
  • 150 gr suiker
  • 1 citroen, rasp
  • 1 limoen, rasp
  • 2 citroenen, sap
  • 2 limoenen, sap
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 175 gr boter, op kamertemperatuur

Deze citroen-limoen vulling is heerlijk om te gebruiken als vulling voor (biscuit)taarten of tartelettes. Vul er bijvoorbeeld dit stapeltaart recept mee of gebruik het als vulling in deze tartelettes. De kleine taartjes kun je extra lekker maken door ze na het vullen met deze citroenvulling af te maken met Italiaanse meringue en die licht af te branden.

Bereiding: Citroen-limoen taartvulling

Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe de suiker, de citroen- en limoenrasp, het citroen- en limoensap en de eieren in een steelpannetje en verwarm dit al roerende op een laag vuur. De vulling zal dikker worden, maar mag vooral niet koken. Mocht je een thermometer hebben, haal de vulling dan bij 85 °C van het vuur. Kijk anders goed wanneer de vulling dikker wordt en dreigt te gaan koken. Giet het citroenmengsel door een fijne zeef en roer de gelatine erdoor Snijd de boter in kleine stukjes en roer deze door de vulling. Laat de vulling opstijven in de koelkast.

Klop de vulling voor gebruik luchtig op.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Nevache 2019-06-07 21:52:41

Lekkere vulling.... maar wat ik mij afvraag: met die 5 eidooiers erin is ie bij mij (logisch) kakelgeel... terwijl jouw foto toch meer een roomwitte substantie suggereert....

Beantwoorden
NE
Rutger 2019-06-17 14:58:24

Hoi. Na het luchtig opkloppen van de citroenvulling wordt deze - door de extra lucht erin - lichter van kleur.

Beantwoorden
Rob Kam 2019-06-07 18:57:22

Een heerlijk frisse vulling die bepaald niet moeilijk te maken is als je je houdt aan de receptuur van Rutger! Ik volgde tevens de link naar de Tartelettes en heb deze ook gemaakt. Perfect, en zeker i.c.m. de hiervoor omschreven vulling, die overigens multi toepasbaar is.

Beantwoorden
RO