Heb je een paar (over)rijpe bananen liggen en wil je een lekker én gezond bananenbrood bakken? Met dit recept maak je een overheerlijk bananenbrood, zonder toegevoegde suikers. Hierdoor is het bananenbrood gezonder dan mijn bananenbrood met chocolade en pecannoten, maar nog steeds erg lekker. De rijpe bananen geven de cake alsnog voldoende zoetigheid mee. Je maakt dit bananenbrood met havermout en het recept is super makkelijk!

Bananenbrood

Wat is er zo gezond aan bananenbrood?

Er zijn ontzettend veel verschillende bananenbrood recepten en het ene bananenbrood is het andere niet. Het fijne aan dit bananenbrood recept is dat ik geen toegevoegde suikers gebruik, de banaan is al een natuurlijke zoetmaker. Een ander voordeel is dat het recept geen tarwe gebruikt en, als je kiest voor een gecertificeerde glutenvrije havermout, helemaal glutenvrij is. Hierdoor is het ook een heerlijk recept voor mensen met een gluten intolerantie of coeliakie.

Havermout is vezelrijk en is een langzame koolhydraat te noemen. Deze langzame koolhydraten werken anders dan snelle koolhydraten (zoals suiker). Havermout geeft als langzaam koolhydraat een meer verzadigd gevoel en het veroorzaakt minder bloedsuikerschommelingen. 

3 tips voor dit havermout-bananenbrood recept

  • Ben je op zoek naar een extra koolhydraatarm bananenbrood? Dan kun je het havermout bijvoorbeeld vervangen door eenzelfde hoeveelheid amandelmeel. 
  • In dit recept voeg ik rozijnen toe, maar je kunt hier goed mee variëren. Droog fruit, zoals stukjes abrikoos of cranberries doen het altijd goed. Ook zonnebloempitten, pompoenpitten of stukjes noot zijn een aanrader in dit havermout bananenbrood.
  • Ook lekker voor het ontbijt: deze verantwoorde en snelle ontbijtpannenkoekjes met banaan en havermout. Met dezelfde smaken als dit bananenbrood recept, maar toch anders. 
Gezond bananenbrood met havermout – recept

Hoe bananenbrood bewaren?

Bananenbrood bewaren doe je het beste luchtdicht verpakt, op kamertemperatuur voor 3-4 dagen. Langer genieten van je zelfgemaakte bananenbrood? Je kunt dit bananenbrood ook heel goed in plakjes invriezen in plasticfolie. Zo geniet je op ieder moment van een heerlijk stukje gezond bananenbrood.

Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 3 eieren
  • 300 gr rijpe banaan, gewogen zonder schil (2-3 bananen)
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 150 gr fijne of grove havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gr rozijnen
  • Verder nodig
  • neutrale olie, om in te vetten
Broodbakbol banner desktop
makkelijke bakboek mob

Bananenbrood met havermout maken – Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met olie en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Beslag maken

Doe de eieren, bananen, kaneel en het zout in een blender of keukenmachine met messen. Blend dit tot er een gladde massa ontstaat. Voeg de havervlokken en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals, tot alle havermoutvlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermoutvlokken zien. Roer tot slot de rozijnen door het beslag. Doe dit niet in de blender, je wilt namelijk dat de rozijnen heel blijven.

Bananenbrood met havermout bakken

Schep het beslag in de vorm en bak het in 45-60 minuten gaar. Wil je checken of de bananencake met havermout gaar is? Je kunt dit checken door een satéprikker in de cake te prikken. Zit er geen beslag aan de prikker als je deze eruit haalt? Dan is de cake gaar. Zit er nog wel wat beslag aan de prikker, dan kan je de gezonde bananencake nog wat langer bakken. Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het suikervrije bananenbrood wordt. Heb je dus hele rijpe bananen, dan kan het bakken wat langer duren.

Haal het blik uit de oven en til de bananencake met havermout uit de vorm. Hiervoor kun je goed het bakpapier gebruiken. Laat de bananencake afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen zakt de cake nog wat in, dat hoort zo.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (73)
Tamara D 2020-05-20 18:22:57

Als je een deel amandelmeel wilt gebruiken wat is dan de verhouding ?

Beantwoorden
TA
Rutger 2020-05-25 18:49:43

Je kunt dan een gedeelte van de havermout vervangen door amandelmeel. Bijvoorbeeld 50 gram havermout minder en dan 50 gram amandelmeel gebruiken.

Beantwoorden
Ceciel 2020-05-22 07:55:35

Hij staat in de oven, ben heel benieuwd!

Beantwoorden
CE
Fien 2020-05-22 09:41:55

Heerlijk! Gewoon heerlijk! Ik ben geen fan van bananen(brood), maar zocht iets gezonds om te snoepen. Dit brood smaakt lekker zoet en zorgt ervoor dat ik niets met suiker in mijn mond stop. :-)

Beantwoorden
FI
Rutger 2020-05-25 18:47:54

Heel erg leuk om te horen! En herkenbaar, ik gebruik het ook graag als gezond(er) tussendoortje.

Beantwoorden
Stephanie 2020-05-23 09:27:02

Kan je dit recept ook invriezen?

Beantwoorden
ST
Simone 2020-06-17 13:29:49

Ja je kan het invriezen heerlijk blijft het.

Beantwoorden
SI
Rutger 2020-05-25 18:47:15

Dat kan heel goed. Zelf doe ik dat in plakjes, zodat ik in de ochtend een plakje uit de vriezer kan halen als ik er zin in heb.

Beantwoorden
ItsMe 2020-06-07 20:18:28

Heerlijk brood! Alleen bij mij blijft het brood vrij compact. Het rijst niet zo mooi. Klopt dat?

Ik vind het brood de volgende dag het lekkerst. Dan proef je de rijpe banaan nog beter!

Beantwoorden
IT
Rutger 2020-06-20 12:17:34

Het is redelijk compact, dit omdat er verder geen bloem of andere hulpmiddelen inzitten. Je kunt het iets langer bakken of iets meer havermout of een klein beetje bloem toevoegen. Omdat het een gezondere versie is blijft deze wel compacter.

Beantwoorden
Sander 2020-06-08 10:34:47

Rutger, ook bij mij blijft het brood ( te) compact. Heb je een oplossing ??

Beantwoorden
SA
Rutger 2020-06-20 12:17:16

Het is redelijk compact, dit omdat er verder geen bloem of andere hulpmiddelen inzitten. Je kunt het iets langer bakken of iets meer havermout of een klein beetje bloem toevoegen. Omdat het een gezondere versie is blijft deze wel compacter.

Beantwoorden
Tris 2020-06-29 18:14:32

Is het per sé nodig om dit te maken in een keukenmachine, of kan het ook met de hand? Ik heb niet zo'n ding. Of moet de havermout fijn worden gemaakt om dit te laten werken?

Beantwoorden
TR
Rutger 2020-06-30 14:01:56

De havermout moet wel fijn gemaakt worden. Je kunt het wellicht ook met havermeel maken, maar dat heb ik zelf nog niet eerder geprobeerd.

Beantwoorden
Bea 2020-09-03 22:28:40

Ik maak de havermout niet fijn en meng alles met de hand. Voeg ook wat noten toe. Bv pecannoten en wat zaden. Zonnepit en pompoen. Heerlijk!

Beantwoorden
BE
José de Gijsel 2020-08-05 10:37:58

Super (makkelijk) recept. Ik heb het gisteren voor de 2e keer gebakken. Deze keer met appel ipv rozijnen. Smaakt ook prima, maar volgende keer iets zuurder fruit erbij.

Beantwoorden
JO
Lynn 2020-08-16 16:42:11

Ja een heel fijn, duidelijk en goed recept zit nu in de oven!🤗🤗

Beantwoorden
LY
Lynn 2020-08-16 16:43:01

Raad hem zeker weten aan!

Beantwoorden
LY
Wendy 2020-08-26 17:30:14

Hoi Rutger, wat is het effect als je een gedeelte van de havermout vervangt door amandelmeel?

Beantwoorden
WE
Rutger 2020-08-31 09:05:27

Dat kan ook prima! Is erg lekker. Geeft weer net een wat andere smaak en textuur aan het bananenbrood.

Beantwoorden
Laura 2020-08-27 20:14:02

Net gemaakt, erg lekker en gezond basisrecept! Ik heb gewoon de (fijne) havervlokken erdoor geschept, zonder deze verder fijn te malen. Geen rozijnen toegevoegd maar een deel van het beslag apart genomen en met pistache noten en cacaopoeder gemengd. Zeker voor herhaling vatbaar!

Beantwoorden
LA
Rutger 2020-08-31 09:01:55

Dat klinkt ook heerlijk! Leuk om te horen!

Beantwoorden
Monique 2020-10-01 16:44:39

Erg lekker! Net klaar met bakken

Beantwoorden
MO
Lily 2020-11-02 18:44:29

Mega lekker recept! Ik heb het bananenbrood vanmiddag gemaakt, maar ik vraag mij af hoeveel dagen hij te bewaren is (in de koelkast?)

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-11-09 11:01:59

Meestal vries ik het brood in plakjes in, dat werkt het beste. In de koelkast is het denk ik 3-5 dagen houdbaar.

Beantwoorden
Steffie 2020-11-16 17:53:00

Is er een calorieën schema van dit recept?
Koolhydraten vetten en eiwitten?

Beantwoorden
ST
Rutger 2020-11-22 10:01:06

Dat is er niet, kun je uiteraard wel zelf uitrekenen.

Beantwoorden
sharon 2020-11-21 18:33:50

Vandaag gemaakt en erg lekker! We hadden hem alleen als toetje genomen, maar dat valt wel erg zwaar haha.

Beantwoorden
SH
Annemieke 2021-01-03 17:10:59

Fijn om het nieuwe jaar te starten met zo'n suikervrije heerlijk bananencake!

Beantwoorden
AN
Jantien 2021-12-18 08:47:20

Geen toegevoegde suiker. Want banaan en rozijnen bevatten ook suiker.

Beantwoorden
JA
René 2021-01-10 17:24:49

Uitstekend recept. Gezond. Aanrader. De ingrediënten heb je altijd wel in huis.
Ben je direct van je bananen af die soms snel bruin worden (volgens mijn vrouw en kinderen)

Beantwoorden
RE
Nathalie 2021-01-10 21:42:00

Wat een heerlijk recept! Ik ga het zeker vaker maken.

Beantwoorden
NA
Shirley 2021-01-13 09:39:23

Heerlijk bananenbrood al een heel vaak gemaakt. Is een blijvertje

Beantwoorden
SH
Trudie 2021-01-28 13:41:04

Hi Rutger
Kun je dit recept ook in de broodbakmachine maken?

Beantwoorden
TR
Rutger 2021-02-01 11:35:43

Dat gaat niet lukken vrees ik.

Beantwoorden
Sandra 2021-01-30 10:03:04

Heerlijk bananenbrood, dit komt bij mijn favorieten

Beantwoorden
SA
Colinda 2021-02-08 11:22:35

Heerlijk recept!!

Beantwoorden
CO
Christy 2021-03-25 18:31:21

Staat nu in de oven! Ben benieuwd!

Beantwoorden
CH
Wanda 2021-05-21 12:47:52

Hoi! Super lekker recept! Welke baktijd moet ik aanhouden als ik 1,5 keer het recept gebruik?

Beantwoorden
WA
Rutger 2021-05-31 11:00:31

Zeker een uur. Maar controleer goed met een prikker of het brood gaar is.

Beantwoorden
Melanie 2021-05-26 13:07:53

Hij is lekker! 👍🏻

Beantwoorden
ME
Marije 2021-06-09 20:39:01

Heerlijk bananenbrood! Al meerdere keren gebakken voor onze kinderen met coeliakie (en voor mijzelf ;-).

Beantwoorden
MA
Tirza 2021-06-13 16:05:08

Het brood is heerlijk! Ik maak hem met pecannoten een stukjes extra pure chocolade. Zou je het brood ook kunnen invriezen?

Beantwoorden
TI
Rutger 2021-06-14 08:42:49

Dat kan heel goed! Doe ik zelf ook altijd. In plakjes, zodat je er elke dag een plakje uit kunt halen.

Beantwoorden
Alexandra 2021-06-14 10:58:25

Hi, heerlijk brood ik doe er stukjes verse appel in ipv rozijnen, maakt het iets frisser, minder compact en minder zoet. Enig idee hoeveel calorieën een plak heeft?
Gr Alexandra

Beantwoorden
AL
Rosanne 2021-10-31 13:31:11

Ik maak het ook met appel (en wat kaneel) in plaats van de rozijnen, erg lekker en fris! Het is dan 95 kcal per portie als je er 12 plakken uit haalt.

Beantwoorden
RO
Rutger 2021-06-22 10:41:24

Dat klinkt heerlijk. De voedingswaarde weet ik niet.

Beantwoorden
Jeannette 2021-06-27 22:17:31

Mijn favoriet! Dank voor dit overheerlijke recept.

Beantwoorden
JE
Caroline 2021-08-02 12:13:19

Hi, ik heb het brood nu twee keer geprobeerd (eerste keer met blauwen, tweede keer met rozijnen) maar het rijst niet... wat doe ik fout?🧐

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-08-03 14:52:53

Het bananenbrood rijst iets, maar zakt tijdens het afkoelen ook weer iets in. Dat hoor zo. Het is echt compacter dan bijvoorbeeld bananenbrood met bloem.

Beantwoorden
Jessica 2021-09-17 12:01:11

Hoewel ik verslaafd ben aan het veel ongezondere bananenbrood van Miljuschka moet ik zeggen dat dit toch wel een fantastisch lekker bananenbrood is. En een supermakkelijk recept! Ik maakte het met rozijnen en gemengde noten.

Beantwoorden
JE
tessa 2021-09-23 11:45:30

kan dit ook met havermeel ipv havermout en zo ja, blijft de verhouding dan hetzelfde?

Beantwoorden
TE
Rutger 2021-09-26 21:28:27

Dat kan prima, de verhouding blijft hetzelfde.

Beantwoorden
Louise 2021-10-01 20:53:51

Heel erg lekker! Ik heb het deeg gemaakt met de staafmixer ipv blender of keukenmachine en dat ging prima.

Beantwoorden
LO
Anne 2021-10-13 15:18:56

Ik vind deze eigenlijk nog lekkerder dan de ongezonde versie;)

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-10-18 08:45:02

Top om te horen!

Beantwoorden
Saskia 2021-10-27 20:46:25

Kun je ook van het beslag cupcakes maken voor bv een traktatie?

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-11-01 09:34:50

Volgens mij kan dat prima. Ze zullen niet zo luchtig worden als cupcakes, maar wel lekker.

Beantwoorden
Ann D’Hoop 2021-11-03 08:23:46

Mmmmm het bananenbrood is superlekker! Ik heb de helft havermout en de helft amandelmeel genomen 🏆👌

Beantwoorden
AN
Karine 2021-11-15 20:44:16

Top recept! Makkelijk en snel😁

Beantwoorden
KA
Els 2021-12-03 10:09:45

Vraagje...ik heb me gehouden aan alle ingrediënten. Maar m'n cake is niet gerezen. Smaak is super lekker.
Wat deed ik niet goed?
Groetjes Els

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-12-08 22:34:20

De cake blijft compacter dan normaal, dat hoort zo.

Beantwoorden
Laura en Kato 2021-12-05 07:48:18

Wat een heerlijk recept, hier gaan er pecannoten doorheen en 1/3 amandelmeel. Ook doe ik graag nog een beetje speculaaskruiden erdoor rond de Sinterklaasperiode.

Onze peuter helpt graag mee!

Beantwoorden
LA
Rutger 2021-12-08 22:24:49

Dat klinkt heerlijk! Lekkere variaties!

Beantwoorden
Ilse v Raalte 2021-12-07 14:32:33

Hoi hoi,

Na het bekijken van het receptuur kwamen we erachter dat we geen havermout hadden, had effe gegoogled of we er iets anders voor konden gebruiken.
Nu hebben we de havermout vervangen met brinta.
Hij staat nu in de oven op hoop van zegen.

Groetjes Ilse

Beantwoorden
IL
Rutger 2021-12-08 22:11:30

Ik ben heel benieuwd hoe dat wordt!

Beantwoorden
Barbara 2021-12-10 19:13:43

Ik heb zojuist het brood gemaakt echter is deze hooguit 2,5/3cm ‘hoog’. Hoort dit zo of heb ik iets verkeerd gedaan?

Beantwoorden
BA
Rutger 2021-12-14 08:43:22

Het klopt dat dit bananenbrood vrij compact blijft.

Beantwoorden
Loes 2021-12-28 21:36:33

Heb deze al een paar keer gemaakt. Steeds weer heerlijk. Bewaar hen in plakken gesneden in de vriezer. Mooie vervanging van de lunch. Ga het bananenbrood morgen weer maken. Doe er ook steeds rauwe chocolade op. Met havermeel/mout meer smaak dan gewone meel. Bedankt voor recept

Beantwoorden
LO
Susanne De ries 2022-01-09 19:27:57

Hi
Mijn bananenbrood blijft heel nat?
Moet ik wachten tot hij is afgekoeld of moet hij langer in de oven?

Smaak is heel lekker

Beantwoorden
SU
Rutger 2022-01-11 09:14:09

Dit bananenbrood blijft vel natter dan brood met bijvoorbeeld bloem. Je kunt het iets langer bakken, maar het zal dus altijd vochtig blijven.

Beantwoorden
Monica 2022-01-26 14:02:49

Gisteren gebakken, kwam niet vrijwillig uit de vorm ondanks olie. Meteen een nieuwe vorm besteld en nu poging 2 😂

Beantwoorden
MO
Ine Pijpers 2022-02-04 11:07:53

Een super makkelijk recept. En gemakkelijk te delen door 3. Ik maak wel wel eens een broodje als ik 1 banaan nog heb, in een kleine vorm.
En overheerlijk. Bij mij gaan er boskoop of jonagold appelen in, rozijnen en walnoot.

Beantwoorden
IN
Corry 2022-02-18 16:32:42

Een heerlijk bananenbrood!
Ik heb er stiekem nog een kneepje honing aan toegevoegd!
Altijd een verantwoord en lekker tussendoortje in de vriezer.
Mmmmmm.....!

Beantwoorden
CO
Loes van kempen 2022-02-19 13:39:48

Het bananenbrood is heerlijk. Reeds vaak gebakken. Ik doe er ook nog ongezouten noten en rauwe chocolade in. Is ook lekker. Bedankt

Beantwoorden
LO
Gemma 2022-02-28 16:33:47

Erg lekker! Heb er gehakselde gemengde noten en een heel klein beetje XXL pure hagelslag aan toegevoegd.

Beantwoorden
GE
Angela 2022-03-03 17:10:29

Toprecept! Bij mij gaan de (over)rijpe bananen tegenwoordig de vriezer. Hoef ze nu nooit meer weg te gooien.

Beantwoorden
AN
Ine Kanters 2022-03-07 20:27:56

Hallo Rutger

Ik vond het heerlijk ipv rozijnen heb ik dadels gebruikt

Beantwoorden
IN
Merel 2022-04-05 06:36:37

Hoe veel calorieën zitten in één stuk bananenbrood en hoe veel koolhydraten

Beantwoorden
ME
Rutger 2022-04-10 11:26:38

Dat kun je zelf uitrekenen, afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt.

Beantwoorden
Monica 2022-04-06 19:29:55

Ik bak m regelmatig! erg lekker!

Beantwoorden
MO
Jolanda 2022-04-10 18:12:43

Oeps bakpapier had ik niet in huis dus zonder in de vorm gedaan. Je raad het al natuurlijk hij kwam niet uit de vorm en dus flink gescheurd maar ach niet minder lekker daardoor haha

Mooiste stuk in 'plakjes' in de vriezer gedaan.

Beantwoorden
JO
Rita Carsau 2022-04-30 20:28:14

Blijft de baktijd in de hete luchtoven hetzelfde?

Beantwoorden
RI
Rutger 2022-05-02 08:17:49

Alles daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Renske 2022-05-08 17:48:46

Dank je wel voor dit heerlijke recept Rutger! Voor mijn zoontje met Crohn (volgt Cded dieet) maak ik dit regelmatig om mee naar school te nemen.

Beantwoorden
RE
Tiny 2022-05-28 12:32:05

Hoe hoog moet de hete lucht oven

Beantwoorden
TI
Rutger 2022-05-29 20:51:20

Alles daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Karen 2022-06-03 17:35:17

Lekker. Ik heb er ook walnoten doorheen gedaan. De volgende keer wil ik wel een beetje zout toevoegen.

Beantwoorden
KA
JaKr 2022-06-04 22:53:49

Bak hem regelmatig is verdwenen voor ik het weet pas de hoeveelheden aan naar mijn bakblik en hij/zij is ook erg lekker als je kokosrasp toevoegt en stukjes chocola.

Beantwoorden
JA
Sammie 2022-06-13 19:08:33

Nog nooit bananenbrood gegeten…… geweldig lekker dit en zo goed gelukt! Ipv rozijnen walnoten gebruikt heerlijk

Beantwoorden
SA
Veronique 2022-06-24 17:23:34

Wat een ontzettend lekker en vooral ook makkelijk recept. Ook onze jongste is hier dol op! En fijn dat er geen extra suiker in zit.

Beantwoorden
VE
Karin 2022-06-29 21:38:53

Net in de oven gezet met 100gr havermout en 50gr boekweitmeel(dat had ik nog liggen..), ben erg benieuwd! Oh ja en wat gehakte hazelnoten toegevoegd

Beantwoorden
KA
Ellen 2022-07-19 10:33:27

Hoeveel bloem zou je erbij doen om hem luchtig te maken?

Beantwoorden
EL
Rutger 2022-07-25 15:34:14

Dat ligt ook aan hoe rijp je bananen zijn. Een hoeveelheid weet ik niet, dat is een kwestie van uitproberen tot je voor jou de beste structuur hebt. Ik heb ook nog een ander bananenbrood recept dat luchtiger is (maar wel minder gezond): https://rutgerbakt.nl/tussendoor-recepten/bananenbrood-chocolade-en-pecannoten-recept/

Beantwoorden
Sandra 2022-07-22 09:49:31

Ik heb net wat in de oven gezet maar ik kon het beslag zo in bakvorm schénken!
Komt dat wel goed? Zo dun?

Beantwoorden
SA
Rutger 2022-07-25 15:29:28

Het is redelijk dun, dat klopt.

Beantwoorden
Kimberly 2022-08-05 13:21:35

Rutger,
Dankjewel voor dit heerlijke recept! Ik neem dit (gezonde) tussendoortje lekker mee naar mijn werk. Dankjewel 🙏

Beantwoorden
KI
Lien 2022-08-13 09:31:51

Voor hoeveel plakjes is dit recept?

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-08-18 13:37:30

Voor zo'n 10-12 plakjes.

Beantwoorden
marijke 2022-08-19 11:13:36

te lekker! echt superfood, ik heb er nog wat bramenjam (zelfgemaakt) en bosbessn bij gedaan

Beantwoorden
MA
Peggy 2022-08-19 17:10:24

Kan je de helft amandel meel en helft havermoutmeel doen

Beantwoorden
PE
Rutger 2022-09-14 20:58:26

Dat kan prima denk ik.

Beantwoorden
Jan Zaal 2022-10-14 21:54:50

Hallo Rutger.
Ik doe dit recept in muffin vormen.
Dan maak je er heerlijke bananen koeken van.
Echt een super recept👌🏻

Beantwoorden
JA
Flo 2022-11-08 09:08:08

Kun je de bananen ook vervangen door pompoenpuree? Zelfde verhouding aanhouden?

Beantwoorden
FL
Rutger 2022-11-19 09:19:55

Daar heb ik geen ervaring mee, maar je kunt het altijd proberen.

Beantwoorden
S 2022-11-12 16:59:16

Waardeloos: Niet gerezen. Temperatuur van 180 is veel te hoog voor een cake! (Ik heb een normale oven qua temperatuur). Geen aanbeveling

Beantwoorden
S
Rutger 2022-11-19 08:56:23

Jammer om te horen. 180 is normaal voor een cake aan de hoge kan, maar door het vele vocht in dit recept is die temperatuur wel nodig. En het bananenbrood rijst inderdaad niet veel. Wil je dat wel, dan kun je de iets minder gezonder versie bakken: https://rutgerbakt.nl/tussendoor-recepten/bananenbrood-chocolade-en-pecannoten-recept/

Beantwoorden
Trudy 2022-11-28 19:24:04

Heb dit "brood" al heel vaak gemaakt,past heel goed in het koolhydraadarme dieet van mijn man!
Lukt eigenlijk altijd en is erg smaakvol.

Beantwoorden
TR
Cynthia 2022-11-29 18:43:50

Super makkelijk en heerlijk recept!

Beantwoorden
CY

U kunt niet meer reageren.