Ingrediëntenlijst
  • Voor het pannenkoekenbeslag
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 225 gr boekweitmeel
  • ¼ tl zout
  • Verder nodig
  • boter, om in te bakken

Wie wordt er niet blij van zelfgebakken pannenkoeken? Voor heel veel mensen is dit een favoriet gerecht en dat is ook te zien aan de statistieken op mijn site. Mijn pannenkoeken basisrecept is namelijk één van de meest gelezen recepten op mijn site. Steeds vaker krijg ik de vraag om recepten glutenvrij te maken. Met dit recept kun je glutenvrije pannenkoeken bakken. Ik gebruik voor deze glutenvrije pannenkoeken boekweit. Naast het feit dat boekweit geen gluten bevat geeft het de pannenkoeken ook een heerlijke rijke smaak. Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken voor alle bekende pannenkoekenvariaties; bak bijvoorbeeld kaas of uitgebakken spek mee in het beslag, of gebruik schijfjes appel of banaan om je pannenkoek extra lekker te maken. Met dit glutenvrije pannenkoeken recept kun je 8-12 pannenkoeken bakken.

Glutenvrije pannenkoeken bakken

Doe de eieren met de helft van de melk in een kom en klop deze los. Voeg het boekweitmeel en het zout toe en klop met een garde of (hand)mixer met garde(s) tot een homogene massa. Voeg de overige melk toe en mix alles tot een glad beslag zonder klontjes.

Verwarm de koekenpan op het vuur en laat een klein klontje boter in de pan smelten. Giet wat beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig door de pan te kantelen. Laat de glutenvrije pannenkoek op midden- hoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een spatel om en bak ook de andere zijde. Serveer de pannenkoeken (lauw) warm of koud.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Hella 2020-11-12 21:18:57

Hoi,

Kan dit recept ook met karnemelk ipv melk?

Groetjes,

Hella

Beantwoorden
HE
Rutger 2020-11-16 08:42:59

Volgens mij kan dat prima!

Beantwoorden
Sonja 2020-10-21 09:19:19

Als je het beslag een half uurtje laat staan, voordat je gaat bakken, worden de pannenkoeken nog lekkerder!!!
Als variatie kan je in plaats 225 gram boekweitmeel, 150 gram boekweitmeel en 75 gram rijstebloem nemen.
De pannenkoeken worden dan wat krokanter en net zo lekker.
Rijstebloem is verkrijgbaar bij de toko.

Beantwoorden
SO
Rutger 2020-10-26 13:15:21

Leuke tip! Dankjewel!

Beantwoorden