Dit brood is een soort opgerolde pizza, dus je kunt het eigenlijk vullen met alles wat je maar lekker vindt. Voor de vulling van deze pizza stromboli heb ik zelf paprika gegrild, maar je kunt in plaats daarvan ook gegrilde paprika uit een pot gebruiken. Laat deze wel goed uitlekken voordat je ‘m op het deeg legt. Verder kun je natuurlijk volop variëren met de vulling van dit pizzabrood. Probeer ‘m ook eens met andere (gegrilde) groenten, vleeswaren en kazen. Het brood is trouwens ook erg lekker met deze zelfgemaakte tomatensaus als dipsaus. Als basis voor dit brood gebruik ik mijn pizzadeeg recept. Met dit stromboli recept kun je 2 stromboli’s bakken.

Stromboli pizzabrood recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 2 rode paprika’s
  • 150 gr ham, in plakjes
  • 150 gr salami, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella van 125 gr, in plakjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Verder nodig
  • 1 recept pizzadeeg
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • bloem, voor het werkblad
  • olijfolie, om te bestrijken
kinderbakboek banner desk
kinderbakboek banner mob

Stromboli maken

Begin met het maken van het deeg volgens dit pizzadeeg recept en laat het rijzen. Je kunt kiezen welk pizzadeeg je gebruikt; die met de rijstijd van 1 uur of de versie met de langere rijstijd.

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.

Paprika’s grillen

Houd de paprika’s met een vork of tang boven een gaspit tot ze aan alle kanten zwart zijn. Doe de paprika’s in een plastic zakje en laat ze afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de afgekoelde paprika’s en snijd ze in repen.

Pizzabrood maken

Verdeel het gerezen pizzadeeg in 2 stukken en rol elk deel op een licht bebloemd werkblad uit tot een vierkant van 35 centimeter. Verdeel de plakjes ham en salami over het uitgerolde deeg, leg daar de repen gepofte paprika op, bedek die met de plakjes mozzarella en bestrooi alles tot slot met de oregano. Rol het deeg op en leg de opgerolde broden met de sluiting naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de broden met olijfolie en bestrooi ze met de geraspte Parmezaanse kaas. De pizzabroden hoeven niet voor een tweede keer te rijzen, ze mogen gelijk de oven in. Bak de broden in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de stromboli zo vers mogelijk.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Kim den Hertog 2021-01-30 20:30:05

Hoi Rutger,

Wat een leuk recept. Ik heb hem vandaag gemaakt, maar helaas werd het deeg aan de binnenkant niet gaar. Kan dit komen doordat ik er ingrediënten in heb gedaan die zorgen voor teveel vocht?
De stromboli smaakte prima, heb om de ongare delen heen gegeten.

Groeten,
Kim

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-02-01 11:09:24

Het kan inderdaad zijn dat de ingredienten toch te nat waren, waardoor het niet gaar genoeg kon worden.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.