Cheesecake, tiramisu: kan je niet kiezen? Dan is deze tiramisu cheesecake echt wat voor jou! Deze lekkernij is gebaseerd op, in mijn ogen, een van de lekkerste Italiaanse desserts; tiramisu! Ik heb deze lekkernij samen met Brenda van Brendakookt.nl gemaakt. Net als bij een echte tiramisu vind je de combinatie van de romige vulling, de in espresso geweekte lange vingers en de laag cacao bovenop terug in deze cheesecake. Heerlijk!

5 tips voor de lekkerste no-bake tiramisu cheesecake
- Om een mooi glad cheesecakemengsel te krijgen, wil je goed kloppen. Zo voorkom je klontjes. Eventueel kun je het mengsel nog door een fijne zeef drukken voordat je het in de vorm giet.
- Voor de vulling gebruik ik in dit recept Philadelphia roomkaas, maar je kunt elke soort roomkaas gebruiken. Huismerk of A-merk, dat maakt niet uit, zolang je maar een naturel roomkaas gebruikt.
- Spatel de slagroom door het mengsel zodat de luchtigheid behouden blijft. Als je het mengsel klopt nadat je de slagroom hebt toegevoegd, verlies je luchtigheid. En dat wil je liever niet.
- Deze tiramisu cheesecake is ook geschikt voor zwangere vrouwen of mensen die liever geen rauw ei eten, dat gebruik ik hier namelijk niet. Je kunt de likeur daarnaast prima achterwege laten, de tiramisu cheesecake smaakt dan nog steeds heel lekker! Voor kinderen kan je de koffie en likeur vervangen door bijvoorbeeld sinaasappelsap.
- Je kunt deze no-bake tiramisu cheesecake 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de taart langer bewaren? Je kunt hem ook invriezen voor 2-3 maanden, goed luchtdicht verpakt. Serveer de cacaopoeder dan pas vlak voor het serveren op de (ontdooide) cheesecake.
Meer lekkere recepten
Ben je ook zo’n fan van tiramisu? Probeer dan ook eens een van de volgende recepten (of allemaal). Natuurlijk moet je sowieso dit klassieke tiramisu recept proberen. Andere lekkere recepten zijn deze tiramisu ijstaart, deze snelle frambozen tiramisu, deze tiramisu soezen of deze limoncello tiramisu.
Als je op zoek bent naar meer no-bake cheesecake recepten, dan zit je ook helemaal goed. Ga aan de slag met dit basis no-bake cheesecake recept of duik de keuken in voor deze monchoutaart of deze cheesecake met mango.
- Voor de cheesecake
- 4 blaadjes gelatine
- 175 gr lange vingers
- 60 gr boter
- 200 ml slagroom
- 75 gr poedersuiker
- 400 gr Philadelphia naturel
- 150 ml koffie of espresso, afgekoeld
- 2 el amandellikeur
- Verder nodig
- cacaopoeder, om te bestuiven
Zelf tiramisu cheesecake maken – Bereiding
Bodem maken
Neem 75 gram van de lange vingers en maal deze fijn. Dat kan in een hakmolentje van een staafmixer of bijvoorbeeld door de koekjes in een stevige plastic zak te doen en ze vervolgens met een deegroller fijn te slaan. Smelt de boter en meng die door de kruimels. Doe dit in de vorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de bodem in de koelkast en laat deze minimaal 20 minuten stevig worden.
Vulling voor tiramisu cheesecake maken
Giet een kwart van de slagroom in een steelpannetje en zet die nog even opzij. Klop de overige slagroom samen met de poedersuiker lobbig op. Doe de Philadelphia in een kom en roer deze kort los. Verwarm de slagroom die je net opzij gezet hebt in het steelpannetje. Haal de pan van het vuur wanneer de slagroom bijna kookt. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de warme slagroom. Roer het gelatinemengsel door de roomkaas en spatel daar tot slot de opgeklopte slagroom door.
Meng de koffie met de amandellikeur in een diep bord. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de koekbodem in de springvorm en strijk dit glad. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg deze op de vulling in de vorm. Bestrooi de lange vingers met een dun laagje cacao en verdeel de rest van het roomkaasmengsel eroverheen. Laat de tiramisu cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Tiramisu cheesecake serveren
Verwijder voorzichtig de springvorm. Bestuif de tiramisu cheesecake voor het serveren royaal met cacaopoeder.

Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Door goed te kloppen zouden de klontjes eruit moeten gaan. Eventueel kun je het mengsel voordat het in de vorm gaat nog door een fijne zeef drukken.
Beantwoorden
Mag je het mengsel dan nog kloppen? Jullie geven namelijk aan dat je de slagroom er doorheen schept....?
BeantwoordenDe slagroom kun je het beste door het mengsel heen spatelen. Als je op dat moment gaat kloppen dan verliest het mengsel zijn luchtigheid, en dat wil je liever niet.
Beantwoorden
Van Brenda begreep ik dat we eigenlijk een vorm van 18 centimeter hadden gebruikt, maar met 20 centimeter kan het ook prima. Hij zal dan een tikkeltje lager worden.
Beantwoorden
Kan het mengsel van de Philadelphia en de warme/koude slagroom ook gaan schiften of komen klontjes meer van dat de Philadelphia en slagroom niet goed door elkaar gemixed zijn? Bij mij ook klontjes nl maar durf niet zo lang door te kloppen omdat ik bang ben dat het gaat schiften!
BeantwoordenIk denk dat de klontjes vooral komen doordat de slagroom en Philadelphia nog niet goed gemixt waren. Schiften gebeurd bij dit recept niet zo snel. Als je klontjes blijft houden kun je het mengsel altijd nog door een fijne zeef wrijven. Het wordt daar wel iets minder luchtig van.
Beantwoorden
Zou je deze taart ook een dag van te voren kunnen maken of worden dan de lange vingers heel slof?
BeantwoordenDat kan heel goed! De lange vingers mogen juist wat zacht worden, zoals bij een echte tiramisu.
Beantwoorden
Is het noodzakelijk om de gelatine 10 minuten te weken ? Op de verpakking staat nl 5 minuten.
BeantwoordenVijf minuten kan ook, maar zeker niet korter. Hoe beter de gelatine geweekt is, des te makkelijker lost het op.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.