Ingrediëntenlijst
  • Voor de cheesecake
  • 4 blaadjes gelatine
  • 175 gr lange vingers
  • 60 gr boter
  • 200 ml slagroom
  • 75 gr poedersuiker
  • 400 gr Philadelphia naturel
  • 150 ml koffie of espresso, afgekoeld
  • 2 el amandellikeur
  • Verder nodig
  • cacaopoeder, om te bestuiven

Het is weer tijd voor cheesecake! Deze week was ik bij Brenda van Brendakookt.nl om samen met haar een superlekkere Philadelphia cheesecake te maken. Brenda staat bekend om de klassiekers met een twist en dat is haar ook vandaag weer gelukt!

Tiramisu cheesecake

De Philadelphia cheesecake die Brenda heeft bedacht is gebaseerd op (wat mij betreft) het lekkerste Italiaanse dessert: tiramisu! De combinatie van de romige vulling, de in espresso geweekte lange vingers en de laag cacao bovenop vind ik echt heel fijn! In deze cheesecake zijn die smaken ook terug te proeven! De romige vulling is gemaakt met Philadelphia, dat samen met de geweekte lange vingers een mooi geheel vormt. Deze variatie op tiramisu is ook perfect voor zwangere vrouwen of mensen die liever geen rauw ei eten, dat zit hier namelijk niet in (in het originele recept voor tiramisu wel). Ook zonder de likeur is deze Philadelphia cheesecake heerlijk! Voor kinderen kan je de koffie en likeur vervangen door bijvoorbeeld sinaasappelsap

Ga je deze cheesecake ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecakerecept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!

Bereiding: Tiramisu Philadelphia cheesecake

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 18 centimeter met bakpapier. Week de gelatine minimaal 10 minuten in een bakje met koud water.

Neem 75 gram van de lange vingers en maal deze fijn. Dat kan in een hakmolentje van een staafmixer of bijvoorbeeld door de koekjes in een stevige plastic zak te doen en ze vervolgens met een deegroller fijn te slaan. Smelt de boter en meng die door de kruimels. Doe dit in de vorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de bodem in de koelkast en laat deze minimaal 20 minuten stevig worden.

Giet een kwart van de slagroom in een steelpannetje en zet die nog even opzij. Klop de overige slagroom samen met de poedersuiker lobbig op. Doe de Philadelphia in een kom en roer deze kort los. Verwarm de slagroom die je net opzij gezet hebt in het steelpannetje. Haal de pan van het vuur wanneer de slagroom bijna kookt. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de warme slagroom. Roer het gelatinemengsel door de Philadelphia en spatel daar tot slot de opgeklopte slagroom door.

Meng de koffie met de amandellikeur in een diep bord. Verdeel de helft van het Philadelphiamengsel over de koekbodem in de springvorm en strijk dit glad. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg deze op de vulling in de vorm. Bestrooi ze met een dun laagje cacao en verdeel de rest van het roomkaasmengsel eroverheen. Laat de Philadelphia cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Verwijder voorzichtig de springvorm. Bestuif de tiramisu cheesecake voor het serveren royaal met cacaopoeder.

Tiramisu cheesecake

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia.

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Yvette-Marina 2019-09-30 12:34:29

Zou je deze taart ook een dag van te voren kunnen maken of worden dan de lange vingers heel slof?

Beantwoorden
YV
Rutger 2019-09-30 13:58:34

Dat kan heel goed! De lange vingers mogen juist wat zacht worden, zoals bij een echte tiramisu.

Beantwoorden
Amber 2018-02-11 18:57:10

Gisteren het recept gemaakt!! Heerlijk... mmmmmmm

Beantwoorden
AM
Maria 2017-02-11 13:56:49

Kan het mengsel van de Philadelphia en de warme/koude slagroom ook gaan schiften of komen klontjes meer van dat de Philadelphia en slagroom niet goed door elkaar gemixed zijn? Bij mij ook klontjes nl maar durf niet zo lang door te kloppen omdat ik bang ben dat het gaat schiften!

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-02-13 21:43:35

Ik denk dat de klontjes vooral komen doordat de slagroom en Philadelphia nog niet goed gemixt waren. Schiften gebeurd bij dit recept niet zo snel. Als je klontjes blijft houden kun je het mengsel altijd nog door een fijne zeef wrijven. Het wordt daar wel iets minder luchtig van.

Beantwoorden
Renee 2017-02-06 19:03:51

Oeps....! nu ik beter lees zie ik een vorm van 20 centimeter.

Beantwoorden
RE
Rutger 2017-02-09 19:52:28

Van Brenda begreep ik dat we eigenlijk een vorm van 18 centimeter hadden gebruikt, maar met 20 centimeter kan het ook prima. Hij zal dan een tikkeltje lager worden.

Beantwoorden
Renee 2017-02-06 18:59:45

Hoe groot is de springvorm die jullie gebruikt hebben?

Beantwoorden
RE
Eva 2017-02-04 20:23:41

Het cheesecake mengsel heeft kleine klontjes, hoe kan ik dat voorkomen?

Beantwoorden
EV
Rutger 2017-02-06 08:45:55

Door goed te kloppen zouden de klontjes eruit moeten gaan. Eventueel kun je het mengsel voordat het in de vorm gaat nog door een fijne zeef drukken.

Beantwoorden
Annemiek 2018-10-12 22:30:50

Mag je het mengsel dan nog kloppen? Jullie geven namelijk aan dat je de slagroom er doorheen schept....?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-10-15 10:25:54

De slagroom kun je het beste door het mengsel heen spatelen. Als je op dat moment gaat kloppen dan verliest het mengsel zijn luchtigheid, en dat wil je liever niet.

Beantwoorden
Jonna@burgertrutjesNL 2017-02-04 08:28:32

Oh dit ziet er super de super lekker uit!!!

Beantwoorden
JO