Ingrediëntenlijst
  • Voor de toffee
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 90 gr kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml glucosestroop
  • 130 gr gepelde amandelen, geroosterd
  • 90 gr walnoten, geroosterd

Deze klassieke toffee in een modern jasje is verslavend lekker en heel leuk om als cadeautje weg te geven. Het recept is afkomstig uit het boek Choco, noga & fudge van Sara Aasum Multberg. Daar staan naast dit recept nog veel meer heerlijke recepten in voor zelfgemaakte karamel, fudge, noga en chocolade! Geniet met dit toffee recept van heerlijke zelfgemaakte toffee!

Toffee

Bereiding: Klassieke toffee

Bekleed de bodem van een broodblik met een inhoud van 1,5 liter met bakpapier.

Verwarm in een steelpan op laag vuur de basterdsuiker, kristalsuiker, slagroom en stroop tot het geheel begint te koken. Laat het 20-30 minuten op middelhoog vuur koken – roer af en toe.

Voeg zodra het mengsel een temperatuur van 124 °C heeft de amandelen en walnoten toe. Schep ze er goed door. Doe alles in het broodblik en laat hem minimaal 6 uur uitharden op kamertemperatuur.

Snijd of hak de toffee in stukjes. Gebruik voor het snijden een heel scherp mes dat je eerst even onder de warme kraan houdt.

Nieuwsgierig geworden naar Choco, noga & fudge? Kijk hier voor meer informatie!

ko7a5804

Foto: Erik Spronk

 

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Anne 2018-10-06 22:57:26

Hoi Rutger, gebruik je donker of lichtbruine basterdsuiker?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-10-07 17:41:11

Hoi! Ik gebruik witte basterdsuiker.

Beantwoorden
Anne 2018-10-09 09:50:44

Oh ja, dat is natuurlijk ook nog een optie ;) Dankjewel!

Beantwoorden
AN
Margriet 2018-10-01 17:47:21

Jammer, misschien een idee?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-10-07 17:56:12

Ik ga er eens naar kijken! Ken ze (nog) niet.

Beantwoorden
MA 2018-10-07 18:17:33

In Deventer op terras kreeg je stukje bij de koffie. En men verkocht het ook. Zo lekker!

Beantwoorden
MA
M A 2018-09-28 17:11:58

Rutger, heb je ook een recept voor Caramelitas?

Beantwoorden
M
Rutger 2018-10-01 09:25:54

Hoi! Die heb ik helaas niet.

Beantwoorden
MA 2018-09-28 17:11:34

Rutger, heb je ook een recept voor Caramelitas?

Beantwoorden
MA
Marika 2016-11-28 08:55:03

Was ook mijn vraag.Inmiddels gekocht online bij bouwhuis.com

Beantwoorden
MA
Joke 2016-11-27 17:14:31

Hallo Rutger
Ziet er lekker uit. Ik ga het zeker uitproberen.
mijn vraag is ook waar koop ik glucose stroop.
en moet het witte of bruine basterd suiker zijn
Groetjes Joke

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-11-27 21:59:33

Hoi,
Glucosestroop koop je bijvoorbeeld bij www.baktotaal.com, bij een bakwinkel of bij de meeste toko's. Het gaat in dit recept om witte basterdsuiker.

Beantwoorden
Adrie Zandbergen 2016-11-27 16:13:11

Wat is glucose stroop? Ik ken alleen maar gewone golden syrup die ik voor stroopwafels gebruik.

Beantwoorden
AD
Rutger 2016-11-27 22:01:36

Glucosestroop is iets anders dan golden syrup. Je koopt het bijvoorbeeld bij www.baktotaal.com, bij een bakwinkel of bij de meeste toko's.

Beantwoorden
Reina v Laatum 2016-11-27 09:08:18

Goede morgen
Mijn vraag is ,waar koop je de glucose stroop?
Groetjes en bedankt
Reina van Laatum

Beantwoorden
RE
Rutger 2016-11-27 22:03:11

Glucosestroop koop je bijvoorbeeld bij www.baktotaal.com, bij een bakwinkel of bij de meeste toko's.

Beantwoorden