Deze macarons zijn gevuld met een heerlijke passievrucht ganache. De passievrucht geeft een fijne fruitige en frisse smaak aan de macarons. Een soort gelijke passievrucht macarons proefde ik vorig jaar in Parijs. Meestal wordt er een passievruchtpuree uit de groothandel gebruikt om deze macarons op smaak te brengen. Omdat thuisbakkers daar niet aan kunnen komen (en je gelijk een kilo puree moet kopen) ben ik gaan experimenteren om de smaak op een andere manier in de macarons te krijgen. Door de pulp van verse passievruchten eerst met wat slagroom te blenderen en daarna te zeven krijg je de meeste passievruchtsmaak in de macarons. Superlekker!

Macarons met passievrucht ganache

Online cursus macarons bakken!

Wil jij zelf de mooiste en lekkerste macarons bakken? In de online cursus die ik bij Delicious academy geef leer ik je er alles over! Ik laat je stap voor stap zien hoe je macaronbeslag maakt en daar vervolgens macaronschelpen mee bakt. En omdat er nog wel eens iets fout gaat bij macarons, ga ik in op de meest voorkomende problemen bij macarons. Je leert verschillende afwerkingen voor de macaronschelpen en uiteraard geef ik je ook verschillende vullingen: van frisse citroen tot sticky caramel, van chocolade tot pistache! Na deze online cursus hoef je niet meer naar Frankrijk voor de lekkerste macarons, die maak je lekker zelf. Je kunt je hier aanmelden voor de macaroncursus! Na aanmelden is de macaroncursus een jaar beschikbaar.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de macarons
  • macaronschelpen, volgens dit basisrecept
  • gekleurd met gele en rode (poeder)kleurstof, licht bestoven met cacaopoeder
  • Voor de passievrucht ganache
  • 5-6 passievruchten
  • 50 ml slagroom
  • 1½ el honing
  • 225 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 35 gr boter, op kamertemperatuur
Zomerste toetjes desktop
Broodbakbol banner mobiel

BMacarons met passievrucht ganache

Bereid de macaronschelpen volgens dit basisrecept. Gebruik gele kleurstof met een tikkeltje rood erbij om het macaronmengsel op kleur te brengen. Bestuif de macaronschelpen – nadat deze opgespoten zijn – met behulp van een theezeefje heel licht met cacaopoeder.

Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met de slagroom in een blender en maal alles fijn. Giet het mengsel door een fijne zeef en weeg er 160 gram van af. Doe dit samen met de honing in een steelpan en verwarm het tot ongeveer 50 °C. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng de gesmolten chocolade met het passievruchtmengsel en voeg de boter toe. Meng het geheel met een staafmixer tot een gladde ganache. Laat de ganache op kamertemperatuur opstijven.

Doe de passievrucht ganache in een spuitzak met een glad spuitmondjes en vul daar de macaronschelpen mee. Bewaar de macarons in de koelkast en haal ze daar een half uur voordat je ze gaat serveren uit.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Annemieke 2018-09-13 13:17:09

Hoeveel passievruchten puree gebruik je als wel zo'n kilo pak koopt? Ook 160 gram of wordt het recept dan heel anders?
Laatst je recept van de chocolade macarons gemaakt, die zijn zoooo lekker !! En ook heel leuk om te maken!

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-09-16 13:01:28

Hoi! Ik zou dan uitgaan van 150 gram puree.

Beantwoorden
Marjon Crezee 2018-10-18 10:10:53

Kun je deze macarons ook invriezen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-10-22 11:02:54

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Ilse 2021-01-05 14:45:14

Even dubbel checken: je snijdt passievrucht doormidden en dan enkel het gele bij slagroom, of met pitten en al?
Nog niet veel ervaring met passievrucht

Beantwoorden
IL
Rutger 2021-01-11 10:49:09

Het kan allebei. Je kunt de inhoud ook in de blender doen en dan nog zeven. Sommigen vinden de pitten heerlijk, andere eten ze liever niet.

Beantwoorden
Aline 2022-03-07 21:30:11

Heerlijk zijn ze! Ik kwam alleen niet uit met 50ml slagroom en 5 passievruchten- ik kreeg er met moeite 60 gram uitgeperst dus heb nog 75ml slagroom toegevoegd. Nét aan 160 gram. En perfecte substantie geworden. Weet je zeker dat de slagroom niet 150ml moet zijn, net als bij het basisrecept ganache?

Beantwoorden
AL
Rutger 2022-03-13 12:56:14

Hoi. Dan zat er wel heel weing in de passievruchten die je hebt gebruikt. Dat kan soms gebeuren. Iets extra slagroom is dan een goede optie, maar de hoeveelheden kloppen normaal gesproken wel.

Beantwoorden
Aline 2022-03-19 15:54:10

Volgende keer zal ik dan wat meer passievruchten doen, of diepvriespassievrucht gebruiken. De smaak was prima, de passievrucht subtiel maar duidelijk herkenbaar, dus ze waren gelukkig wel geslaagd.

Beantwoorden
AL
Ianthe 2022-07-10 14:18:57

Kan de passievruchten ganache ook met witte chocolade worden gemaakt?

Beantwoorden
IA
Rutger 2022-07-11 07:55:57

De verhouding wordt dan iets anders. Je kunt dit recept als basis aanhouden en een deel van de room door gezeefde passievruchtpulp vervangen: https://rutgerbakt.nl/chocolade-recepten/witte-chocolade-ganache/

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.