- Voor de bodem
- 200 gr koekjes (bijvoorbeeld zandkoekjes, spritsen of koekjes van dit basisrecept
- 70 gr boter, gesmolten
- Voor het kwarkmengsel
- 9 blaadjes gelatine (=15 gram)
- 200 gr (diepvries)frambozen
- 300 gr (diepvries)aardbeien, in stukjes
- ¼ citroen, sap
- 250 ml slagroom
- 125-175 gr witte basterdsuiker (afhankelijk van de zoetheid van het fruit)
- 500 gr volle kwark
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- verse frambozen
- verse aardbeien
- ½ recept opgeklopte slagroom
Zelf aardbeien-frambozen kwarktaart maken
Je proeft de zomer in deze frisse kwarktaart met aardbeien en frambozen! Deze aardbeien-frambozen kwarktaart is heel gemakkelijk te maken en heeft een extra intense smaak, omdat je het fruit voor de vulling eerst iets inkookt. Dit kwarktaart recept is perfect voor een zomerse dag of juist op die regenachtige dagen waar je wel wat zonneschijn kunt gebruiken.
Kwarktaart maken met aardbeien en frambozen
Vet een ronde springvorm van 24 centimeter licht in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Voor de bodem van de kwarktaart maal je eerst de koekjes fijn in een keukenmachine. Je kunt ze ook in een stevige zak doen en fijnslaan met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de onderkant van een glas. Zet de vorm in de koelkast zodat de kwarktaart bodem stevig wordt.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Kijk hier voor meer uitleg over het werken met gelatine. Doe de aardbeien en frambozen samen met het citroensap in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook. Laat het mengsel 5-10 minuten doorkoken op middelhoog vuur en roer het daarbij regelmatig door. Giet de vruchten vervolgens in een fijne zeef en druk zoveel mogelijk van het mengsel door de zeef. De pitjes die achterblijven gebruik je niet meer. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de warme fruitmoes.
Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig op. Meng de kwark door de vruchtenmoes en spatel daar vervolgens de geklopte slagroom door. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
Tip: garneer de aardbeien-frambozenkwarktaart met vers fruit en wat toefjes opgeklopte slagroom.
Foto’s: Erik Spronk













