Ingrediëntenlijst
  • Voor de bladerdeeg plaattaart
  • 100 gr roomkaas
  • 1 teen knoflook, fijngehakte
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 el verse bieslook, gehakt
  • 1½ el verse bladpeterselie, gehakt
  • peper & zout
  • 450 gr groene asperges
  • 100 gr ontbijtspek, in plakjes
  • ½ recept bladerdeeg of 1 rol koelvers bladerdeeg
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad

Deze bladerdeeg plaattaart met groene asperges en ontbijtspek is heerlijk als lunch of als zomerse maaltijd. Het bladerdeeg is bedekt met een zelfgemaakte kruidenroomkaas, groene asperges en stukjes ontbijtspek. Samen vormen zij een heerlijk geheel!

Bereiding: Plaattaart met groene asperges en ontbijtspek

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.

Meng de roomkaas met de fijngehakte knoflook, de gesnipperde rode ui en de verse kruiden. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Snijd de onderkanten van de groene asperges af en snijd de plakjes ontbijtspek in stukjes.

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat en prik er om de paar centimeter gaatjes in met een vork. Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel, maar laat een rand van 2-3 centimeter aan de buitenkant van het deeg onbedekt. Leg de groene asperges op de roomkaas en strooi daar de stukjes ontbijtspek over. Bak de bladerdeeg plaattaart in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar en serveer de taart (lauw)warm of afgekoeld.

 

Foto: Erik Spronk

 

 

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)