Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 2 (oude) witte boterhammen, zonder korst
  • 75 ml melk
  • 200 gr half-om-halfgehakt
  • ½ ei, losgeklopt
  • ½ tl zout
  • ½ tl worcestersaus
  • nootmuskaat
  • peper

Zelf saucijzenbroodjes maken is heel makkelijk om te doen en het resultaat is superlekker! Ik gebruik voor de saucijzenbroodjes bladerdeeg. Dat kun je zelf maken of je kunt gebruik maken van een rol koelvers bladerdeeg. Als vulling voor saucijzenbroodjes gebruik ik half-om-half gehakt met daardoor in melk geweekt wit brood. Dat zorgt ervoor dat de worstvulling na het bakken heerlijk van structuur is. Om de vulling op smaak te brengen gebruik ik nootmuskaat en worcestersaus, maar je kunt daar ook andere smaakmakers voor gebruiken. Wil je pittige saucijzenbroodjes? Meng dan wat sambal door de gehaktvulling. Of meng bijvoorbeeld enkele eetlepels truffeltapenade door het gehakt. Met dit saucijzenbroodjes recept kun je er 6 maken. Je kunt de gevulde deegrepen ook in kleinere stukjes snijden, zo maak je heerlijke mini-saucijzenbroodjes, die perfect zijn als borrelhapje.

Saucijzenbroodjes maken

Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boterhammen in een diep bord en giet de melk eroverheen. Laat enkele minuten weken. Doe het gehakt met de rest van de ingrediënten voor de vulling in een kom. Knijp de geweekte boterhammen iets uit en doe ze ook bij het gehakt. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en peper en meng alles goed door elkaar.

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek van 30 bij 35 centimeter. Als je koelvers bladerdeeg gebruikt kun je het deeg rechtstreeks uit de verpakking gebruiken.  Snijd het deeg in de lengte eenmaal doormidden. Doe het gehaktmengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1½  tot 2 centimeter en spuit 2 worsten in de lengte van het bladerdeeg. Bestrijk de randjes van het deeg licht met water en vouw het deeg over de vulling heen. Druk de naad goed aan met een vork. Snijd elke deegreep in 3 stukken en leg ze op de bakplaat.

Bestrijk het deeg met ei en laat de broodjes 30 minuten rusten. Bak ze in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)