De perziken zijn weer volop verkrijgbaar! Heerlijk! Ik vind ze altijd erg lekker ruiken, zeker als ze rijp zijn. In dit zomerse dessert is de hoofdrol weggelegd voor de perzik. Door de perzik te grillen krijgt hij een wat diepere, licht gekarameliseerde smaak. Samen met de frisse mascarpone vormt de gegrilde perzik een mooi gerechtje. Dit dessert kan je ook heel goed maken op de BBQ.

- Voor de gegrilde perziken met mascarpone
- 40 gr pecannoten
- 6-8 rijpe perziken
- 200 gr mascarpone
- 50 gr poedersuiker
- ½ vanillestokje, merg
- 200 gr Griekse yoghurt
- ½ zakje slagroomversteviger
- honing, om te besprenkelen
Gegrilde perziken met frisse mascarpone
Rooster de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan of in een oven van 175 ᵒC. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
Zet de grillpan op middelhoog vuur (of bereid het op de BBQ). Halveer de perziken en verwijder de pit. Plaats de perziken met het snijvlak naar beneden in de grillpan. Gril de perziken 3-6 minuten, tot er mooie donkere strepen te zien zijn.
Klop ondertussen de mascarpone los met de poedersuiker en het vanillemerg. Voeg de Griekse yoghurt en de slagroomversteviger toe en klop het geheel nog even goed door.
Besprenkel de gegrilde perziken naar smaak met wat honing en serveer ze met de frisse mascarpone en de stukjes pecannoot.

Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
hier in SoCal (zuid calif) zijn er ook volop peaches. Wat kan ik gebruiken ipv 'slagroomversteviger" ?
BeantwoordenHeerlijk! Ik durf niet te zeggen welke vervanger daar verkrijgbaar is. Je kan de slagroomversteviger ook weglaten. Het mengsel wordt dan misschien iets slapper, maar zeker niet minder lekker.
Beantwoorden
Toevallig hier in Frankrijk gegrilde perziken(kleine wilde) bij Franse vrienden als dessert gegeten.Zij had ze gespietst aan lavendeltakjes en zo gegrild.De lavendelsmaak trekt dan in de perzik.Heerlijk.Ze waren gecombineerd met zelfgemaakt vanille-ijs.Misschien een ideetje voor je?
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.