De afgelopen weken heb ik met verschillende bloggers Philadelphia cheesecake gemaakt en deze week is het alweer tijd voor de laatste aflevering uit deze serie. We hebben heerlijke Philadelphia cheesecakes gemaakt, met veel verschillende en verrassende smaken. Eén ding hadden ze met elkaar gemeen, ze waren allemaal heerlijk!
Voor de Philadelphia cheesecake van vandaag ben ik langs gegaan bij Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Zij heeft dit recept bedacht, dat gebaseerd is op het bekende dessert Eton Mess. Eigenlijk komt het er op neer dat je alles door elkaar gooit, met een superlekker eindresultaat als gevolg. En die stijl van bakken past volgens mij heel goed bij Leonie. De glaasjes met Philadelphia cheesecake heb je binnen een kwartier gemaakt en zijn echt verslavend lekker.
Ga je deze onwijs lekkere Philadelphia cheesecake ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecakerecept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!
Houd trouwens aanstaande maandag mijn blog in de gaten! Er komt een leuke actie online waarbij je zelf aan de slag kunt gaan met Philadelphia cheesecake!
- Voor de bodem
- 1 pakje Oreo cookies (154 gr)
- 75 gr boter, gesmolten
- Voor het cheesecakemengsel
- 200 ml slagroom
- 200 gr Philadelphia naturel
- 150 ml Griekse yoghurt
- 60 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Verder nodig
- 1 à 2 bananen, in plakjes gesneden
- meringues, gekocht of zelfgemaakt
Bereiding: Messy Philadelphia cheesecake met Oreo, banaan en meringue
Doe voor de bodem de Oreo cookies in een blender of keukenmachine en maal deze fijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix deze er nog kort door. Stort de koekjesmassa op een bord en laat het minimaal een half uur stevig worden in de koelkast.
Klop de slagroom stijf op. Doe in een andere kom de Philadelphia naturel, de Griekse yoghurt, de witte basterdsuiker en de vanillesuiker en klop deze door elkaar. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom door het Philadelphiamengsel.
Breek de opgesteven Oreo-bodem in grove chunks en verkruimel de meringues (maar niet te fijn). Doe wat van de Oreo-chunks in een glas, schep daar een lepel van het Philadelphiamengsel op, leg daar wat plakjes banaan op en strooi daar overheen wat verkruimelde meringue. Herhaal dit tot het glas vol is. Serveer de glaasjes Philadelphia cheesecake direct, anders wordt de meringue zacht.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Lijkt me erg lekker Rutger en Leonie! Misschien heb ik eroverheen gelezen, maar voor hoeveel mensen is dit recept bedoeld?
Veel liefs
BeantwoordenDe structuur van meringue is wel het allerlekkerste, maar je zou ook stukjes lange vinger kunnen gebruiken.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.