Deze makkelijke gehakbroodjes zijn onwijs lekker! Eet ze als lunch, in stukjes bij de borrel of gewoon tussendoor! Doordat je voor deze gevulde gehaktbroodjes afbakpistolets gebruikt ben je heel snel klaar. Na het uithollen van de broodjes kun je de gehaktvulling mengen en binnen 10 minuten kunnen de broodjes de oven al in!

Met de vulling van dit gehaktbroodjes recept kun je variëren. Vervang de sambal en de ketjap bijvoorbeeld door mosterd en ketchup en voeg er Italiaanse kruiden aan toe. Of gebruik een BBQ-saus door het gehakt en om het broodje mee te serveren.

- Voor de gehaktbroodjes
- 4 afbakpistoletjes
- 3 el melk
- 200 gr rundergehakt
- ½ ei, losgeklopt
- 1-2 tl sambal
- 1 ½ el ketjap manis
- ¼ tl zout
- peper
- Verder nodig
- satésaus
- gebakken uitjes
Makkelijke gehaktbroodjes maken
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de bovenkant van de afbakpistoletjes af en hol ze voorzichtig uit. Weeg 25 gram van het brood dat je uit de pistoletjes hebt gehaald af en week dit enkele minuten in de melk. Knijp het brood voorzichtig uit en doe dit samen met het gehakt, het halve ei, de sambal, de ketjap manis, het zout en wat peper in een kom. Meng alles door elkaar en vul er vervolgens de uitgeholde broodjes mee.
Plaats de broodjes op de bakplaat en bak de gehaktbroodjes in 25 tot 35 minuten gaar. Serveer de gehaktbroodjes met satésaus en gebakken uitjes.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ziet er lekker uit, staat de oven op hetelucht? En de plaats in de over, in het midden?
BeantwoordenAlle recepten zijn gemaakt met onder- en bovenwarmte. Hete lucht kan ook, maar dan zou ik de temperatuur iets lager zetten. Alle antwoorden op deze vragen vind je trouwens hier: https://www.rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.