Dat je met pizzadeeg meer kan doen dan alleen maar pizza’s bakken bewijst dit recept. Doordat je voor deze opgerolde speltbroodjes vers spelt pizzadeeg gebruik heb je in een mum van tijd heerlijke versgebakken broodjes op tafel. Lekker als lunch, maar ook perfect bij een kop soep als avondeten. Natuurlijk kun je met de vulling naar hartenlust variëren, door bijvoorbeeld feta te gebruiken als kaas of hazelnoten in plaats van de walnoten.

- Voor de opgerole broodjes
- scheut olie
- 200 gr bladspinazie
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- peper & zout
- 1 rol tante Fanny verst spelt pizzadeeg 400 gram
- 125 gr zachte geitenkaas
- 50 gr walnoten, grof gehakt
Bereiding: Opgerolde speltbroodjes met geitenkaas en spinazie
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet 8 vormpjes van een cupcakeblik in met wat boter of olie. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Bak daarin de spinazie samen met de knoflook kort, totdat de spinazie geslonken is. Doe het spinaziemengsel in een zeef en laat deze uitlekken en afkoelen. Breng de afgekoelde spinazie op smaak met peper en zout.
Rol het spelt pizzadeeg uit en verdeel de afgekoelde spinazie daar gelijkmatig over. Verkruimel daar vervolgens de geitenkaas overheen en bestrooi alles tot slot met de gehakte walnoten. Druk de vulling voorzichtig iets aan, dat maakt het oprollen makkelijker. Rol de deegplak en de vulling vanaf de lange zijde op tot een rol. Snijd deze in 8 gelijke stukken en plaats deze op hun kant in de vormpjes. Bak de opgerolde broodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Haal de broodjes uit het bakblik en leg ze op een rooster. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.
Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen.

Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
dat ziet erlekker en leuk uit, maar waar kan ik tante Fannie deeg kopen? Ik ben al op zoek geweest maar hier kan ik het niet vinden.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.