Deze bladerdeeghapjes met chorizo en mozzarella zijn onwijs makkelijk om te bakken en maken je borrel nog lekkerder! Voor Het hartige bakboek had ik verschillende smaken voor de bladerdeeg hapjes bedacht, maar die konden er helaas niet allemaal in. Omdat chorizo en mozzarella ook bij andere recepten al vaker voorkwamen heb ik dit recept niet in het boek gebruikt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het hier niet ga delen met jullie! In het boek vind je nog de variaties met aubergine & feta, gerookte zalm & spinazie en met spek & brie.

Bladerdeeghapjes met chorizo en mozzarella
Ingrediëntenlijst
  • Voor de hapjes
  • ½ recept bladerdeeg of 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 125 gr chorizo, in kleine stukjes
  • 1 bol mozzarella (à 125 gr), in blokjes
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad
Broodbakbol banner desktop

Bladerdeeghapjes met chorizo en mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een mini-cupcakeblik in met boter. Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 40 bij 25 centimeter en snijd daar vierkantjes van 6 à 7 centimeter uit. Bekleed de holtes van de vorm met de plakjes bladerdeeg.

Meng de stukjes chorizo met de mozzarella en vul de bladerdeegbakjes daarmee. Bak de bladerdeeghapjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de bladerdeeghapjes direct uit de vorm en serveer ze (lauw)warm.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Marja 2017-12-30 16:55:13

Hoi Rutger,
Ik heb speciaal bladerdeeg gehaald omdat ik op zoiets gehoopt had. Alleen heb ik salami en schepe cheddar of mozzarella bolletjes en een klein potje pastasaus gehaald met het idee om een soort van mini pizzaatjes in de minicupcaketray te maken. Ik wist alleen geen temperatuur. Maar die van jou vind ik ook werelds lekker! En op Nieuwjaarsdag ontbijten we met oliebol wentelteefjes! Ik heb er speciaal extra oliebollen voor gekocht, ook een recept van jou. Ik maak best veel van jouw recepten omdat ze zo goed te volgen zijn. Bedankt daarvoor.
Hartelijke groetjes en een fijn uiteinde en een fantastisch nieuw begin,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-01-02 08:15:02

Hallo Marja! Wat leuk dat jullie zo genieten van alle recepten! Dat is de bedoeling ook! Voor jullie ook een heel mooi 2018!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.