- Voor de hapjes
- ½ recept bladerdeeg of 1 rol koelvers bladerdeeg
- 125 gr chorizo, in kleine stukjes
- 1 bol mozzarella (à 125 gr), in blokjes
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- bloem, voor het werkblad
Deze bladerdeeghapjes met chorizo en mozzarella zijn onwijs makkelijk om te bakken en maken je borrel nog lekkerder! Voor Het hartige bakboek had ik verschillende smaken voor de bladerdeeg hapjes bedacht, maar die konden er helaas niet allemaal in. Omdat chorizo en mozzarella ook bij andere recepten al vaker voorkwamen heb ik dit recept niet in het boek gebruikt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het hier niet ga delen met jullie! In het boek vind je nog de variaties met aubergine & feta, gerookte zalm & spinazie en met spek & brie.
Bereiding: Bladerdeeghapjes met chorizo en mozzarella
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een mini-cupcakeblik in met boter. Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 40 bij 25 centimeter en snijd daar vierkantjes van 6 à 7 centimeter uit. Bekleed de holtes van de vorm met de plakjes bladerdeeg.
Meng de stukjes chorizo met de mozzarella en vul de bladerdeegbakjes daarmee. Bak de bladerdeeghapjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de bladerdeeghapjes direct uit de vorm en serveer ze (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk