- Voor de wafels
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 160 ml (plantaardige) melk
- 75 gr amandelmeel
- 75 gr boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden
- 40 gr hazelnoten, gehakt
- 40 gr pure chocolade, gehakt
- 1 el zonnebloemolie
- snuf zout
- Verder nodig
- bakspray of olie, om in te vetten
Ben jij ook zo’n fan van bananenbrood? Dan weet ik zeker dat je deze wafels ook superlekker gaat vinden. De wafels zijn geïnspireerd op banana bread en zijn echt de moeite waard om te bakken. Het recept is bedacht door Pauline Weuring van Uit Paulines Keuken. Zij bracht vorig jaar het boek Feel Good Food uit dat vol staat met lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van prachtige foto’s, waardoor je er gelijk zin in krijgt!
Bereiding: Bananabread wafels
Pureer de bananen samen met het ei en de (plantaardige) melk glad met een staafmixer.
Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout toe. Meng alles met een garde door elkaar.
Voel een eetlepel olie en de gehakte hazelnoten en pure chocolade bij het beslag. Meng kort.
Verhit je wafelijzer en vet dit in met bijvoorbeeld een bakspray. Verdeel een flinke lepel van je beslag over je wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer eventueel met ahoornsiroop.
Heb je geen wafelijzer? Dan kan je van hetzelfde beslag ook banana bread pancakes maken.
Nieuwsgierig geworden naar Feel good food? Kijk hier voor meer informatie!
Foto: Erik Spronk



