Van dit pavlova recept met perzik en framboos word je heel erg blij! Het luchtige knapperige en taaie schuim smaakt erg lekker met de frisse perzik en de volle vanille-room. Wil je het schuim spierwit hebben? Zet de oven dan op 85 °C en droog het schuim zo’n 4-5 uur. Zet de oven vervolgens uit en laat de pavlova afkoelen in de dichte oven.

- Voor de pavlova
- 5 eiwitten
- snuf zout
- 170 gr fijne suiker
- 1 tl maïzena
- 1 tl witte wijnazijn
- 100 gr poedersuiker
- Voor de topping
- 250 ml slagroom
- 20 gr suiker
- ½ vanillestokje, het merg
- 3-4 rijpe perziken, ontpit en in partjes
- 150 gr frambozen
- handje pistachenootjes, geroosterd en grof gehakt
Pavlova met perzik en framboos
Verwarm de oven op 120 °C. Klop de eiwitten en het zout in een vetvrije kom op en voeg geleidelijk de fijne suiker toe. Klop door tot de suiker is opgelost en het eiwit stijf en glanzend is. Neem om dit te testen een beetje van de meringue tussen duim en wijsvinger, als je geen suikerkristallen meer voelt is het schuim goed. Spatel de maïzena, witte wijnazijn en het poedersuiker door de meringue. Maak van het schuim een cirkel van 20-25 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de pavlova 2 uur. Zet daarna de oven uit en laat hem afkoelen in de oven.
Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg op. Verdeel de slagroom over de afgekoelde pavlova en bedek deze met de perzikpartjes en frambozen. Garneer tot slot met de gehakte pistachenootjes.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi rutger ik ben pas 12 maar ik bak al graag. Bij mijn pavlova zat er een grote luchtbel in. Hoe kan ik dit voorkomen?
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.