Ingrediëntenlijst

De mokkataart is een klassieker in de banketbakkerij en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wil je liever een mokkataart met hazelnootschuim? Check dan deze klassieke hazelnootschuimtaart!

Bereiding: Mokkataart

Bereid het biscuit als in dit biscuit recept en laat deze afkoelen.

Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplos-espresso en roer tot alles opgelost is. Klop het koffiemengsel door de botercrème en voeg indien gewenst ook de crème de cacao toe. Gaat je botercrème schiften of is hij te dun, kijk dan in dit artikel hoe je dat op kunt lossen.

Snijd het afgekoelde biscuit tweemaal horizontaal door, zodat je drie plakken krijgt. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer hier een laag botercrème op. Bedek deze met de tweede laag biscuit en bestrijk ook deze met de trempeersiroop. Smeer ook hier een laag botercrème op, dek deze af met de laatste biscuitplak en bestrijk die met trempeersiroop.

Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met de botercrème zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de mokkataart hiermee op.

Decoreer de mokkataart met chocoladeschaafsel en mokkaboontjes.

Haal de taart ruim voor het serveren uit de koelkast, zodat de crème op kamertemperatuur is.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Francien 2020-02-12 13:49:25

Hoi Rutger,

Ik heb een tip: ik maak altijd mokka van botercreme met banketbakkersroom erdoor. Dat is niet vet zo als pure botercreme.

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-02-17 08:55:00

Hoi, dat is exact zoals de botercrème in dit recept :)

Beantwoorden