Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gr bladspinazie
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in stukjes
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • peper & zout
  • snuf nootmuskaat
  • 150 gr brie
  • 75 gr gezouten cashewnoten
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad
  • olijfolie, om in te bakken

Een quiche met spinazie en brie, veel Franser wordt het niet. In deze spinaziequiche geniet je van zachte spinazie, gesmolten brie en knapperige cashewnoten. Dit spinaziequiche recept is super makkelijk te maken.

Eens wat anders proberen? Vervang de brie in deze spinaziequiche door geitenkaas, feta of strooi (oude) kaas over de quiche. Een andere optie is gebakken paddenstoelen toevoegen aan de vulling, dit is ook erg lekker! Deze quiche met spinazie is vegetarisch, maar als je dat wilt kun je eenvoudig stukjes gebakken kippendij toevoegen aan de vulling. 

Met dit recept maak je een brie-spinazie quiche voor 4-6 personen. 

Zelf quiche met spinazie maken

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een lage quichevorm (met een doorsnede van ongeveer 28 centimeter) in met boter.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en snijd het aan de bovenkant recht af. 

Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en bak daar de gesnipperde rode ui en de gehakte knoflook enkele minuten in. Voeg de bladspinazie in gedeeltes toe en bak deze mee totdat de spinazie is geslonken. Voeg de stukjes zongedroogde tomaat toe en laat het mengsel iets afkoelen. 

Klop de eieren met de crème fraîche door elkaar en breng dit op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Schep de vulling in de vorm en schenk daar het eimengsel over. Snijd de brie in plakken en leg deze erop. Bestrooi de quiche tot slot met de cashewnoten. Bak de brie-spinazie quiche in 40-50 minuten gaar en serveer hem (lauw)warm of afgekoeld.

Foto: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Martine 2021-10-14 18:03:45

Echt heerlijk en het deeg hielt zich prima!

Beantwoorden
MA
Karin 2021-10-07 07:34:46

Ik kan er maar één ding over zeggen: hij is HEERLIJK!

Beantwoorden
KA
Rutger 2021-10-13 10:53:02

Daar waren wij het helemaal mee eens :)

Beantwoorden
Josee 2021-10-02 09:56:37

Lekker! Hoewel we even een kant en klaar deeg hebben gebruikt. De vulling wel naar dit recept gemaakt. Ik wou de spinazie inderdaad wel even laten uitlekken. Maar heerlijk!

Beantwoorden
JO
Machella 2021-09-30 15:42:13

Misschien is het handig om in dit recept bij de bladspinazie, de crème fraîche en de brie ook de hoeveelheid in grammen te vermelden. Anders kunnen het wel eens bijzondere baksels worden.

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-10-03 17:38:28

Dank voor je oplettenheid! 400 blaadjes spinazie tellen is inderdaad geen aanrader. Ik heb het aangepast.

Beantwoorden
Sas 2021-09-26 14:55:48

Kan het ook zonder spinazie? Wat zou een goede vervanger daarvoor zijn?

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-09-26 21:11:08

Je kunt natuurlijk ook altijd andere groenten gebruiken, bijvoorbeeld snijbiet.

Beantwoorden
Lenny van der Leer 2021-09-26 13:39:23

wij zijn met zn tweeën. Zou je een halve quiche in kunnen vriezen of wordt dat er niet beter op?

Beantwoorden
LE
Rutger 2021-09-26 21:11:58

Dat kan heel goed! dat doe ik zelf ook, wij eten de quiche ook nooit in 1 keer op.

Beantwoorden
M 2021-10-01 10:01:36

Spinazie mag je nooit 2x verwarmen toch?

Beantwoorden
M
Rutger 2021-10-03 17:35:21

Dat werd vroeger inderdaad gezegd, maar dat is achterhaald. Het kan prima.

Beantwoorden
Mikkie vd Eynde 2021-09-26 12:23:43

Goedemiddag

Kleine opmerking; ik zocht op chocoladetaart en kwam daar dit recept tegen dus het staat niet op de goede plek. Maar, toeval bestaat niet dus nu komt deze quiche ook op het menu voor komende week ;-))

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-09-26 21:12:30

Hoi. Dat is wel een gek zoekresultaat ja :) Maar gelukkig valt deze quiche ook in de smaak!

Beantwoorden
Christine 2021-09-26 08:13:10

Kan de spinazie zo op het deeg of is het beter om die eerst uit te laten lekken? Of kan er op dit deeg een laagje paneermeel om de bodem droog te houden?

Beantwoorden
CH
Rutger 2021-09-26 21:14:12

Je kunt de spinazie iets uit laten lekker, maar deze bodem op basis van gistdeeg wordt makkelijker gaar dan andere quichebodems.

Beantwoorden