Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 1-2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • 1-2 tl kerriepoeder
  • peper en zout

Ben je op zoek naar een lekkere vegetarische hartige taart? Dan moet je zeker deze hartige taart met broccoli eens proberen! Mijn vriend eet vegetarisch en broccoli is ook nog eens zijn lievelingsgroente. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze hartige taart regelmatig bij ons op tafel staat. Voor dit hartige taart recept gebruik ik mijn hartige taart deeg als basis. Als je wilt kun je de vulling verrijken met bijvoorbeeld uitgebakken spekjes, stukjes gerookte kip of gerookte forel, maar dan is het natuurlijk niet meer vegetarisch. Van dit hartige taart recept kun je met 4-5 personen genieten!

Hartige taart broccoli maken

Maak het hartige taartdeeg volgens dit basisrecept en laat het 1 uur rijzen.

Verhit de olijfolie in een pan en bak daar de sjalotjes en knoflook enkele minuten in. Laat deze vervolgens afkoelen.

Breng een pan met water aan de kook. Voeg – als het water kookt – de broccoli toe en kook deze in 5 minuten beetgaar. Schep de broccoli in een zeef en spoel deze af met koud water. Laat het vervolgens goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats een ovenrooster iets onder het midden van de oven.

Rol het hartige taart deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 4 millimeter dik. Bekleed een spring- of quichevorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede met het deeg en snijd het overhangende deeg af. Strooi het paneermeel over de bodem. Meng de broccoli met de gebakken sjalot en knoflook en schep dit in de vorm. Meng de eieren met de crème fraîche en breng dit mengsel op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Schenk dit over de vulling heen en bestrooi alles met de stukjes walnoot en de geraspte Parmazaanse kaas. Bak de taart in 40-50 minuten gaar.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)