Een paar weken geleden deed ik een oproep om je op te geven als mijn bloginsider en aan de bak te gaan met Philadelphia. In de tussentijd heb ik al veel lekkere Philadelphia cheesecakes voorbij zien komen. Hoog tijd voor een update dus! Daarnaast ben ik ook zelf weer de keuken ingedoken om een lekkere Philadelphia cheesecake te bakken. Mijn cheesecake is geïnspireerd op de klassieke New-York cheesecake. De taart heb ik afgemaakt met heel veel rood zomerfruit! Superlekker!

‘’Eerst dus even een kijkje in de keukens van mijn bloginsiders! Bij Ingeborg zag ik een Surinaams geïnspireerde cheesecake voorbij komen, met een bodem van pindakoekjes en daarop Philadelphia roomkaas en markoesa. Om eerlijk te zijn moest ik die laatste even opzoeken, maar dat is dus een passievrucht. Klinkt als een topcombinatie bij elkaar! Pinda’s zijn populair bij mijn bloginsiders, want Hanneke maakte een no-bake cheesecake met pindakaas en gezouten karamel. Zelf beschrijft zij het als drie guilty pleasures: chocolade, pindakaas en karamel! Niet goed voor de heupen maar wel heel lekker! Voor een frissere smaak moet je bij Geertje zijn, zij maakte een cheesecake met perzik en een bodem van Bastognekoeken. Nomnomnom! En de creatie van Miranda wil ik ook vast even met jullie delen: no-bake cheesecake met kokos, witte chocolade, passievrucht, bosbessen en chiazaadjes! En het is echt een plaatje om te zien!’’

Ik ben heel benieuwd wat voor cheesecakes er nog meer gaan volgen. Dat wordt nog lastig om straks een winnaar uit te kiezen. Tot die tijd kan je zelf aan de slag met mijn Philadelphia cheesecake met zomerfruit. Alvast een heerlijk voorproefje op de zomer!

Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 175 gr havermoutkoekjes
  • 50 gr boter, gesmolten
  • Voor het Philadelphiamengsel
  • 600 gr Philadelphia naturel
  • 125 gr zure room
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 25 gr maïzena
  • ½ citroen, rasp
  • 1 tl vanille-extract
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 300-400 gr vers zomerfruit, bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen, bramen, aardbeien of kersen
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Bereiding: Philadelphia cheesecake met zomerfruit

Verwarm de over voor op 175 °C en bekleed een vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Maal de havermoutkoekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Bak de bodem 10 minuten en laat deze vervolgens helemaal afkoelen.

Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en zet een braadslee met kokend water in de oven. Vet de zijkant van de (afgekoelde) vorm in met boter. Mix alle ingrediënten voor de cheesecake tot een homogene massa. Het hoeft niet heel luchtig te worden, als het allemaal maar goed gemengd is. Giet het Philadelphiamengsel op de bodem en strijk het glad. Bij gebruik van een springvorm is het verstandig om de onderkant van de vorm goed met aluminiumfolie te omwikkelen, zodat er geen water in de vorm kan komen. Plaats de vorm in het waterbad en bak de cheesecake in  1¼  tot 1½ uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna een nacht in de koelkast.

Decoreer de Philadelphia cheesecake met het verse zomerfruit.

Dit artikel is gesponsord door Philadelphia

Foto’s: Erik Spronk

­­­­­

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Ria 2017-03-29 16:21:01

Hallo Rutger

Ongeveer 2 weken geleden heb ik de Philadelphia cheese cake met bosbessen gemaakt. Hij was zonder meer heerlijk dat is dan ook niet het probleem. Er was opgegeven 300 gram Philadelphia, ik heb 2 pakjes van 200 gr. gebruikt, dat wel, iets meer dus maar ik zie dat je bij bovenstaande wel 600gr Philadelphia gebruikt dus het zou niet moeten uitmaken maar ik vond de cheese-cake bij het aansnijden toch te zacht, zou ik voor de stevigheid misschien gelantine kunnen gebruiken? of gaat dit ten koste van de smaak.
Bij voorbaat dank voor je reactie.

Groetjes Ria

Beantwoorden
RI
Rutger 2017-03-31 14:12:48

Hoi Ria. Deze cheesecake wordt gebakken, daardoor krijgt hij zijn stevigheid. In de cheesecake waar je hebt over hebt kan je zeker gelatine gebruiken, dat is geen probleem.

Beantwoorden
WillyAukje 2017-05-12 21:10:43

Waarom moet de taart in een waterbad staan?

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-05-19 10:08:30

Om te zorgen dat de temperatuur niet te hoog wordt aan de zijkant en de waterdamp zorgt voor een vochtig klimaat in de oven waardoor de cheesecake lekker van textuur wordt.

Beantwoorden
Chantal 2022-08-02 11:17:00

Ik heb helaas geen vorm van 20 cm (wel 18 of 24 cm). Kan dit ook in 18 cm? En wat doet dat met de baktijd? Of moet ik de vorm dan gewoon wat minder vol doen??....

Beantwoorden
CH
Rutger 2022-08-08 13:49:29

Dan zou ik 18 doen. De cheesecake wordt dan wat hoger (of je vult 'm inderdaad minder hoog). Baktijd zal ongeveer gelijk blijven.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.