Ingrediëntenlijst
  • Voor de cheesecake
  • 175 gr aardbeien, schoongemaakt (+ wat extra voor bovenop)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
  • 5 eieren
  • 225 gr Philadelphia naturel
  • 10 (volkoren)koekjes, verkruimeld

Voor de Philadelphia cheesecake van deze week werd ik uitgedaagd door Nina en Elise van Chicks Love Food. Er zat alleen één voorwaarde aan: ik mocht met slechts 5 or less ingrediënten een lekkere Philadelphia cheesecake bakken! Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik erg benieuwd was naar hoe dit zou uitpakken. Zeker met bakken gebruik ik vaak meer dan 5 ingrediënten, een pittige uitdaging dus!

Gelukkig hadden Nina en Elise al wel een beetje voorwerk gedaan en was het recept al bijna helemaal bedacht. Ze hebben gekozen voor een omgekeerde taart, gebakken zonder bodem en op het laatst bestrooid met koekkruimels. De structuur van deze Philadelphia cheesecake is heel anders dan je normaal gewend bent van een cheesecake. Door de toevoeging van opgeklopte eiwitten krijgt de taart een hele luchtige structuur. Verrassend lekker! Zeker in combinatie met de aardbeien is deze Philadelphia cheesecake echt een aanrader!

Ga je deze luchtige Philadelphia cheesecake ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecake recept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!

Bereiding: Luchtige Philadelphia cheesecake met aardbeien

Bekleed de bodem en zijkanten van een ronde bakvorm met een doorsnede van 20 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 ⁰C en zet een ovenvaste schaal of bakvorm met een laagje water op de bodem van de oven. Dit zorgt ervoor dat de Philadelphia cheesecake tijdens het bakken niet uitdroogt.

Doe de aardbeien in een keukenmachine of blender en pureer deze. Voeg 4 eetlepels van de gecondenseerde melk toe en mix dit er nog kort doorheen.

Scheid de eieren en zorg dat er geen spoortje eigeel bij de eiwitten zit. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf op. Klop in een andere kom de Philadelphia naturel en de rest van de gecondenseerde melk door elkaar. Voeg de eidooiers toe en klop het mengsel nog kort door. Spatel tot slot de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het Philadelphiamengsel. Probeer daarbij de luchtigheid zo goed mogelijk te behouden.

Giet de helft van het Philadelphiamengsel in de bakvorm en verdeel daar de aardbeienpuree over. Bedek dit met de rest van het roomkaasmengsel. Roer voorzichtig met een vork door de bakvorm zodat de aardbeienvulling mooi wordt gemarmerd. Doordat de aardbeienvulling wat zwaarder is dan de rest zal het wat naar de bodem zakken, maar dat maakt niks uit.

Bak de taart 50 minuten in de oven met de schaal water op de bodem. Zet de oven uit en laat de Philadelphia cheesecake nog 15 minuten in de oven staan. Laat de taart vervolgens afkoelen op het aanrecht en daarna minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Garneer de Philadelphia cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en verkruimelde koekjes.

Tip: Mocht je willen smokkelen en toch meer dan 5 ingrediënten willen gebruiken, voeg dan een theelepel vanille-extract toe aan het Philadelphiamengsel. Dat is erg lekker!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia.

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Maes Sonia 2017-12-07 11:45:14

Hoi iedereen,

De taart valt hier in Belgie ook in de smaak, zoals meer van dat lekkers komende van Rutger,
maar eigenlijk heb ik gesjoemeld, ik heb de taart gebakken op een koekjesbodem met witte chocolade
Groetjes uit Hoepertingen
Sonia

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-12-12 11:54:25

Wat leuk om te horen! Fijn dat jullie daar ook genieten van mijn recepten!

Beantwoorden
Martine 2017-02-21 11:29:26

Wat een leuk filmpje! Grappig dat het gelukt is om een cheesecake te maken met maar 5 ingrediënten, erg creatief!
Met bakken vind ik lange ingediëntenlijsten niet zo erg, maar zo simpel is natuurlijk heel fijn. (Ik ga wel smokkelen met boter en vanille).
Bedankt voor het recept!

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-02-25 23:26:32

Veel plezier ermee! Geniet er van!

Beantwoorden
Gerda 2017-02-20 03:27:17

Ziet er heerlijk uit!! en dat met zo weinig ingrediënten!

Beantwoorden
GE
DC van Barneveld 2017-02-19 11:13:54

Ik zou de koekkruimels voor de bodem gebruiken met wat gesmolten boter! Vindt dit zo'n rommelig gezicht erbovenop.

Beantwoorden
DC
Mada 2017-02-19 15:47:53

Je kan het ook positief bekijken en zeggen dat het apart is en hij inventief is.

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-02-19 17:41:29

Vanwege de 5 or less rubriek van Chicks love food mochten we maar 5 ingrediënten gebruiken, vandaar deze versie. Natuurlijk kan je ook eerst een bodem maken van boter en koekkruimels. Heel lekker ook!

Beantwoorden
Daniëlle 2017-02-19 08:04:42

Binnenkort taarten maken voor de verjaardag van mijn vriend. Deze lijkt mij heerlijk dus die komt op het lijstje.

Beantwoorden
DA