No baked cheesecake maken? Dat is makkelijker dan je denkt! Op 7 december gaf ik samen met Francesca een masterclass Philadelphia cheesecake bakken. Naast de masterclass gingen de 5 duo’s die daarbij aanwezig waren ook zelf aan de bak en hielden we een Philadelphia cheesecake bake-off. Daarbij streden de duo’s om een Kitchenaid standmixer. Het was een onwijs gezellige middag met heel veel lekkere en mooie cheesecakes. Wat iedereen er van gebakken heeft en wie er gewonnen heeft zie je in de onderstaande video!
Als je niet was uitgekozen om bij de masterclass te zijn, geef ik je in dit artikel alsnog mijn tips voor de lekkerste no bake Philadelphia cheesecakejes. En daar hoort natuurlijk ook mijn basisrecept voor ongebakken cheesecake bij! Wil je meer tips over de gebakken cheesecake en het recept dat we hebben gebruikt tijdens de bake-off? Check dan dit artikel van Francesca!
Er zijn verschillende recepten om no bake cheesecake te maken. Je kunt gelatine gebruiken om de cheesecake stevig te maken (zoals ik bij deze mandarijnen cheesecake deed) of klopfix toevoegen voor de stevigheid. Het basisrecept dat ik je hier geef bevat geen van beide en is daarom vooral geschikt voor lage taartjes of om in glaasjes of potjes te serveren. Dit recept is namelijk net niet stevig genoeg om een grote taart mee te maken waar je mooie punten van kunt snijden. Van dit recept kun je met vier personen genieten!
Voor de bodem van de cheesecake kun je eigenlijk ieder koekje gebruiken dat je lekker vindt. Van spritsen tot chocolate chip cookies en van speculaasjes tot jodekoeken. Behalve het soort koekje dat je gebruikt kun je ook nog extra smaakmakers aan de bodem toevoegen. Denk daarbij aan gehakte geroosterde noten, specerijen of gesmolten chocolade. In deze winterse cheesecake gebruikte ik bijvoorbeeld geroosterd venkelzaad als smaakmaker. Dat is echt heerlijk! Voeg je gesmolten chocolade toe, gebruik dan iets minder boter. De chocolade zorgt er namelijk ook voor dat de bodem stevig wordt.
De basis van de cheesecakevulling is Philadelphia met slagroom. Door de slagroom eerst op te kloppen wordt de vulling heerlijk luchtig, en de Philadelphia maakt het romig en zacht van smaak. Dit Philadelphiamengsel kun je op smaak brengen met wat je maar lekker vindt. Klassiekers als vanille en citroenrasp zijn altijd een succes, maar je kunt natuurlijk nog veel meer smaken toevoegen! Tijdens de bake-off kwamen onder andere sinaasappelcurd, witte chocolade en karamel voorbij als smaakmakers in de cheesecakejes. Allemaal superlekker.
En dan het laatste (en voor het oog belangrijkste) van de cheesecake: de topping! Ook daarmee kun je helemaal los gaan. Zoals je in de bovenstaande video zag zijn de mogelijkheden voor ingrediënten die je kunt gebruiken eindeloos: van vers fruit tot chocolade bars en van sprinkles tot verschillende soorten sauzen. Hiermee kun je echt helemaal uit je dak gaan!
Ingrediënten
Voor de bodem
- 125 gr koekjes naar keuze
- 40 gr boter, gesmolten
- extra smaakmakers, eventueel
Voor de cheesecakevulling
- 180 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 300 gr Philaldelphia
- smaakmakers
Bereiding: No bake cheesecakejes
Verkruimel de koekjes in een foodprocessor, hakmolentje of in een plastic zak door er met een deegroller overheen te rollen. Meng de kruimels met de gesmolten boter en voeg eventueel extra smaakmakers toe.
Verdeel het mengsel over kleine vormpjes, potjes of bakjes en druk het goed aan.
Klop de slagroom met de suiker op. Klop vervolgens de Philadelphia erdoor tot een romig glad mengsel. Breng dit op smaak met de door jouw gekozen smaakmakers. Let op: afhankelijk van de smaken/producten die je kiest kan het nodig zijn om meer of minder suiker te gebruiken. Schep de vulling op de bodem en strijk deze glad. Laat de no bake Philadelphia cheesecake enkele uren opstijven in de koelkast.
Decoreer de cheesecakejes met een topping naar keuze.
Heb jij deze cheesecakejes gemaakt? Ik zou het superleuk vinden als je ze deelt op social met #MijnPhiladelphiaCheesecake!
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Dat ziet er echt super leuk uit zeg en wat een leuk filmpje :-)
Bedankt voor de supertips en niet te vergeten:
* Fijne feestdagen *
Lieve bakgroetjes, Sandra *
***
*****
*
---
Zijn deze hoeveelheden ingrediënten ook goed voor een gewone taart? Zo nee, wat moet ik dan aanpassen?
BeantwoordenVoor een grote no bake cheesecake zou ik dit recept aanhouden: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/philadelphia-paas-cheesecake-sinaasappel/
BeantwoordenDag Rutger, dit lijkt mij een heerlijke cheesecake. Ik ben allergisch voor slagroom. Wat zou ik in deze kleine cheesecakejes kunnen doen in plaats van slagroom? Hartelijke groet van José
BeantwoordenHi Rutger,
Voor hoeveel personen is de mini cheesecake?
Ze zien er heerlijk uit, ik ga ze zeker maken!
Groeten Femke
Beantwoorden