Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 300 gr kruidnoten
  • 90 gr boter, gesmolten
  • Voor de cheesecake
  • 400 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 100 gr zure room, op kamertemperatuur
  • 20 gr maïzena
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gr pure chocolade, gesmolten
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • chocolade (truffel)kruidnoten, om te garneren

Ben jij ook zo gek op chocolade kruidnoten? Dan is dit de perfecte taart voor jou! De bodem wordt gemaakt van kruidnoten, daar in een vulling van chocolade cheesecake en daar op een lading chocolade- en truffelkruidnoten! Met deze Sinterklaas taart kan ’t heerlijk avondje niet meer stuk!

Chocolade kruidnoten cheesecake

Bereiding: Chocolade kruidnoten cheesecake

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vet de bakvorm in met boter. Voor dit recept heb ik een lage bakvorm (doorsnede 25 centimeter en hoogte 3 centimeter) met een losse bodem gebruikt. Als je die niet hebt kun je ook een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter gebruiken. Maak in dat geval de rand niet te hoog.

Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Giet de gesmolten boter erbij en roer alles door elkaar. Verdeel de kruimels over de bodem van vorm en druk deze goed aan, zowel op de bodem als tegen de zijkant. Zorg er voor dat er een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter ontstaat. Bak de bodem 8-10 minuten in de oven en laat ‘m daarna helemaal afkoelen.

Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en plaats een braadslee of ovenschaal met kokend water op de bodem van de oven. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake mooi gelijkmatig bakt.

Meng de roomkaas kort met de fijne suiker. Voeg de eieren, zure room, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles glad. Dit kan met een handmixer met gardes, maar ook met een garde. Meng ¼ van het roomkaasmengsel door de gesmolten chocolade. Meng dit vervolgens door de rest van het roomkaasmengsel. Schep de vulling op de taartbodem en strijk het glad. Bak de chocolade cheesecake 40-50 minuten.

Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet de vorm minimaal 2 uur in de koelkast. Decoreer de sinterklaastaart voor het serveren met de chocolade- en truffelpepernoten.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (4)
Hanneke 2019-11-30 21:21:45

Heerlijke cheesecake! Ook bij de kinderen valt hij zeer goed in de smaak.

Beantwoorden
HA
Sabine 2019-11-29 08:02:06

Hallo Rutger,
Moet de bakvorm ingepakt worden in alufolie en vervolgens in het waterbed?
Groetjes

Beantwoorden
SA
Yvonne 2019-11-28 09:56:16

O, wat geweldig lekker! 😀

Beantwoorden
YV
Marjan 2019-11-28 08:30:31

Ha Rutger, mag ik vragen waar ik zo’n bakvorm kan kopen zoals jij gebruikt hebt voor deze taart?

Beantwoorden
MA
Hanneke 2019-11-30 21:20:44

Heb er een bij de Action gekocht.

Beantwoorden
HA