In tegenstelling tot de meeste pizza’s is deze spinazie pizza gemaakt zonder tomatensaus. In plaats van tomatensaus heb ik ricotta gebruikt voor dit pizza recept, dat vormt een fijne basis voor de pizza bianca en maakt ‘m heerlijk romig van smaak!
- Voor de spinazie
- scheut olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gr verse spinazie
- peper & zout
- Voor de pizza
- 1 recept pizzadeeg
- semolina of bloem, voor het werkblad
- 250 gr ricotta
- 1 rode ui, in halve ringen
- 200 gr mascarpone
Pizza bianca maken
Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak daar de fijngehakte knoflook kort in. Voeg de spinazie toe en bak deze enkele minuten, totdat de spinazie is geslonken. Breng het op smaak met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Pizza bianca bakken
Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden.
Bestrijk het deeg met wat ricotta. Verdeel daar wat spinazie en rode ui over. Schep daar met een theelepel enkele hoopjes mascarpone op. Bestrooi de pizza tot slot met wat versgemalen peper. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza bianca 10-15 minuten.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.