Winactie! Wil jij kans maken om samen met mij Philadelphia cheesecake te bakken? Lees dan vooral verder! Pasen komt er weer aan en daarom ben ik samen met Francesca en Leonie de keuken ingedoken om een Philadelphia paas-cheesecake te maken. Samen hebben we twee super lekkere Philadelphia cheesecakes gemaakt die perfect zijn om met de hele familie van te genieten tijdens de paasdagen. Met Francesca heb ik een gebakken cheesecake gemaakt met heel veel chocolade-eitjes, zowel in als op de cheesecake. Met Leonie heb ik een no-bake cheesecake gemaakt met witte chocolade, blauwe bessen en een paashaas van hagelslag. Beide zijn makkelijk om te maken en heel goed een dag van tevoren voor te bereiden, zodat je tijdens Pasen ervan kunt genieten! Check snel de 2 video’s! Welke taart is jouw favoriet?

Wil jij met mij een Philadelphia cheesecake bakken?

Naast deze twee heerlijke recepten heb ik ook nog een toffe winactie voor je! Jij maakt namelijk kans om samen met mij aan de bak te gaan! Lijkt jou het leuk om in jouw keuken samen een Philadelphia paascheesecake te bakken? En daar natuurlijk ook een video van te maken? Geef je dan op via deze pagina! Uit alle aanmeldingen kies ik iemand met wie ik op maandag 8 april een Philadelphia cheesecake ga bakken!

De lekkerste Philadelphia paas-cheesecakes!

Witte chocolade Philadelphia paas-cheesecake met hagelslag-paashaas en blauwe bessen  

Voor de bodem

  • 175 gr (chocolade)koekjes
  • 60 gr boter, gesmolten
  • Voor de cheesecake
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 400 gr Philadelphia naturel, op kamertemperatuur

Verder nodig

  • neutrale olie, om in te vetten
  • 75 gr hagelslag
  • Blauwe bessen

Bereiding

Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm licht in met olie.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Giet de gesmolten boter erbij en roer alles door elkaar. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze wat steviger wordt.

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Doe 150 milliliter slagroom met de suiker in een kom en klop de room stijf. Voeg de Philadelphia toe en klop dit erdoorheen. Verwarm de rest van de slagroom in een pannetje tot tegen de kook en haal het pannetje dan van het vuur. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de warme room. Roer dit door tot de gelatine is opgelost. Voeg dit mengsel al kloppend bij het Philadelphiamengsel. Klop vervolgens de witte chocolade door het Philadelphiamengsel. Schep het in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de Philadelphia paas-cheesecake minimaal 4 uur (maar het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Decoreer de taart met hagelslag en blauwe bessen. Hoe je die toffe paashaas op de taart maakt zie je in de video! Deze paastaart is voor 10-12 personen.

De lekkerste Philadelphia paas-cheesecakes!

Philadelphia paas-cheescake met heel veel chocolade-eitjes

Voor de bodem

  • 175 gr Bastognekoeken
  • 50 gr boter, gesmolten

Voor de vulling

  • 100 gr dragee paaseitjes
  • 600 gr Philadelphia naturel, op kamertemperatuur
  • 125 gr zure room
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 25 gr maïzena
  • ½ citroen, rasp
  • 1 tl vanille-extract

Verder nodig

  • neutrale olie, om in te vetten
  • 100 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
  • chocolade paaseitjes, chocolade paashazen en andere eetbare paasdecoratie naar eigen wens

Bereiding

Verwarm de over voor op 130 °C en zet een vuurvaste (ovenschaal) met kokend water op de bodem van de oven. Bekleed een (spring)vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en vet de vorm in met olie.

Maal de Bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Zet de vorm in de koelkast.

Doe de Philadelphia in een kom en roer deze los. Voeg alle andere ingrediënten voor de cheescake – behalve de dragee eitjes – toe en mix deze tot een homogene massa. Het hoeft niet heel luchtig te worden, als het allemaal maar goed gemengd is. Meng als laatste de gehakte dragee paaseitjes door het beslag. Giet het Philadelphiamengsel op de bodem en strijk het glad. Bak de cheesecake in 1¼ tot 1½ uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna enkele uren (of een nacht) in de koelkast.

Giet voor de topping de slagroom in een steelpan en breng deze aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet daar de hete room overheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Laat de ganache iets afkoelen en giet hem vervolgens over de cheesecake.

Decoreer de Philadelphia cheesecake met paaseitjes en een paashaas van chocolade. Deze taart ik aan de machtige kant, dus snijd kleine puntjes ervan! Je kunt er 12-16 punten van snijden.

Heb je één van deze Phialdelphia cheesecakes gebakken, dan vind ik het superleuk als je mij erin tagt zodat ik al jullie creaties kan zien! Gebruik daarvoor de hashtags #RutgerBakt en #MijnPhiladelphiaCheesecake

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (5)
Carina 2019-03-21 07:47:02

Ooohh wat een leuke paashaas cheescake van Franceska kookt en jou.
Dat vind ik voor kinderen een mooie paastaart en die wil ik wel maken samen met jou.
Dat wordt smullen voor mijn kleinkinderen mmmmm

Beantwoorden
CA
Arja 2019-03-21 10:38:07

Die mal is wel super handig, ze zijn beide lekker.
Gek op cheesecake, niet te zoet en heerlijk luchtig.

Beantwoorden
AR
Angelique 2019-03-21 16:54:45

Ik zou de witte chocolade Cheesecake met bessen maken, maar dan ipv hagelslag de decoratie van de andere Cheesecake hierop doen.
Ik maak iedere week minstens 1 Cheesecake. En probeer ook andere recepten. Cheesecake is heerlijk.

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-04-08 07:43:45

Dat klinkt ook heel mooi! Wat leuk dat je zoveel cheesecakes maakt!

Beantwoorden
Angelique 2019-03-23 09:07:05

Ik maak ze iedere week voor mijn zus, die een chocoladebar heeft. De mensen vinden m heerlijk.
Als ik samen met Rutger een Cheesecake mag bakken, dan wil ik die graag aan mijn zus geven, voor in haar zaak.

Beantwoorden
AN
Desirée 2019-03-24 13:52:18

De paaseitjes taart! Echt favoriet en ziet er super lekker uit :)

Beantwoorden
DE
Rutger 2019-04-08 07:37:59

Superleuk! Geniet er van!

Beantwoorden
Hillie de Boer 2019-04-13 00:27:23

Wat een leuke en ik denk heerlijke taart lijkt me dit. Maar tja, lukt me dat om al zo’n taart te bakken? Oefenen, oefenen en oefenen denk ik

Beantwoorden
HI
Rutger 2019-04-16 18:14:31

Het is echt geen moeilijke taart! Dat moet je zeker lukken!

Beantwoorden