In dit artikel vind je de lekkerste bakrecepten voor Oud & Nieuw. Een jaarwisseling is natuurlijk niet compleet zonder oliebollen en appelflappen! Maar naast die twee klassieke recepten is er nog veel meer lekkers om te bakken voor Oud & Nieuw. Wat ga jij bakken voor oudejaarsavond?

Oliebollen

De klassieke oliebollen mogen niet ontbreken. Ieder jaar stond ik samen met mijn vader en zus in de schuur, deze heerlijke oliebollen te bakken. Voor mij zijn dit dan ook echt de lekkerste oliebollen, gemaakt naar het recept van mijn vader! Het recept vind je hier!

oliebollen

Appelflappen

Naast de oliebollen lagen steevast deze appelflappen. Het leuke van dit recept vind ik dat iedereen deze appelbeignets kent, maar dat je ze eigenlijk nooit zo bij een bakker of in een winkel ziet. Het is echt een appelbeignet recept voor thuis. Check hier het recept!

Appelflappen

Mini oliebollen

Vind je de gewone oliebollen te groot? Of wil je er gewoon veel meer eten? Bak dan deze mini-oliebollen met sinaasappel en cranberry. Het recept van de mini-oliebollen vind je hier!

Mini oliebollen met sinaasappel en cranberry

Midden-Oosterse oliebollen

Of ze in het Midden-Oosten ook oliebollen eten weet ik niet, de smaken van daar heb ik wel gebruikt in dit oliebollenrecept. Met een combinatie van dadels, vijgen, pistachenootjes en oranjebloesemwater bak je deze super lekkere bollen! Check hier het recept!

Midden-Oosterse oliebollen

Appelbeignets van bladerdeeg

Deze gefrituurde appelbeignets worden gemaakt van twee lagen bladerdeeg, met daartussen appel en een klein beetje amandelspijs. Na het bakken worden de appelbeignets door de kaneelsuiker gehaald. Het recept vind je hier!

Appelbeignets van bladerdeeg bakken – recept

Sneeuwballen

Sneeuwballen zijn minder bekend, maar horen als gebak ook echt bij Oud & Nieuw. Het is een soort soezendeeg dat in de olie gebakken wordt. Na het bakken worden de sneeuwballen gevuld met gele room of Zwitserse room. Het recept voor de sneeuwballen vind je hier!

Sneeuwballen – recept

Beignets van ander fruit

Behalve van appel kun je ook van ander fruit beignets maken. Wat denk je bijvoorbeeld van bananen beignets, abrikozen beignets of stoofperen beignets? De recepten daarvoor vind je hier!

Stoofperenbeignets, abrikozenbeignets & bananenbeignets

Nieuwjaarsrolletjes

Begin het nieuwe jaar goed met deze traditionele Nieuwjaarsrolletjes. Na het bakken worden deze wafeltjes opgerold en met slagroom gevuld. De wafeltjes staan symbool voor het nieuwe jaar, dat zich nog helemaal moet ontvouwen. Check hier het recept!

Nieuwjaarsrolletjes met anijsslagroom - kniepertjes

Wentelteefjes van oliebollen

Heb je nog (zelfgebakken) oliebollen over? Met dit recept krijgen ze een heerlijk tweede leven. Perfect voor het ontbijt op Nieuwjaarsdag! Het recept voor de oliebollen wentelteefjes vind je hier!

Wentelteefjes oude oliebollen
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)