Ingrediëntenlijst
  • Voor de appelbeignets
  • 1 recept bladerdeeg of twee rollen koelvers bladerdeeg
  • 2-3 appels, bijvoorbeeld goudrenetten
  • 200 gr fijne suiker
  • 1 ½ tl kaneelpoeder
  • 100 gr amandelspijs, zelfgemaakt of gekocht
  • Verder nodig
  • neutrale olie, om in te frituren

Naast de oliebollen mogen appelbeignets natuurlijk niet ontbreken rond Oud & Nieuw. Eerder deelde ik al dit recept voor traditionele appelflappen. Vandaag heb ik het recept voor appelbeignets van bladerdeeg voor jullie. De appel wordt in dit recept niet door een beslag gehaald, maar verpakt tussen twee lagen bladerdeeg. De beignets bak je vervolgens in de olie tot ze goudbruin en krokant zijn. En ik kan je verzekeren: deze zelfgebakken appelbeignets zijn echt superlekker! 

Bereiding: Appelbeignets van bladerdeeg

Gebruik je zelfgemaakt bladerdeeg, verdeel dit dan in tweeën en rol elk deel op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 24 x 40 centimeter.

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in 8 dikke plakken van 1 ½ – 2 centimeter dikte. Meng de fijne suiker met het kaneelpoeder en wentel de appelplakken door deze kaneelsuiker. Bewaar de rest van de kaneelsuiker voor na het bakken.

Leg de 8 appelplakken met voldoende tussenruimte op één van de twee plakken bladerdeeg. Verdeel het amandelspijs in achten en vul daarmee het midden van de appelschijven. Maak het bladerdeeg rond de appelplakken licht vochtig met een kwast. Leg de andere plak bladerdeeg over de appelschijven heen en druk het deeg om de appel goed op elkaar. Gebruik een (gekartelde) uitsteker van ongeveer 11 centimeter om de appelbeignets uit te steken. Leg deze tot je ze gaat bakken in de koelkast.

De appelbeignets bakken

Verwarm de olie voor op 180 °C in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Bak de appelbeignets in 6-8 minuten goudbruin. Draai ze daarbij halverwege om met behulp van een schuimspaan. Laat de appelbeignets na het bakken uitlekken op keukenpapier en wentel ze daarna door de kaneelsuiker.

Afgekoelde appelbeignets kun je voor het serveren oppiepen door ze 5-8 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (6)
Miranda 2018-12-31 18:44:52

Zijn weer goed gelukt!🎉

Beantwoorden
MI
Elza 2018-12-29 21:54:27

Kan je ipv spijs ook banketbakkersroom gebruiken?

Beantwoorden
EL
Rutger 2019-01-06 16:56:24

Ik ben bang dat het met banketbakkersroom te nat wordt.

Beantwoorden
Jeroen van de Wetering 2018-12-27 14:13:02

Heerlijke appelbeignets

Beantwoorden
JE
Corrie 2018-12-27 11:21:16

Kan dit ook in de oven en hoelang ? Alvast bedankt.

Beantwoorden
CO
Rutger 2018-12-28 12:14:26

Het kan wel, maar dan worden het meer gebakken appelflappen dan appelbeignets. Ik zou ze 20-25 minuten op 200 graden bakken.

Beantwoorden
Toos 2018-12-27 10:18:46

Zijn er ook zulke rezepten voor de Airfryer , alvast bedankt en een voorspoedig 2019, gr uit luxemburg

Beantwoorden
TO
Rutger 2018-12-28 12:15:27

Helaas heb ik nog geen recepten voor de airfryer. Hele fijne dagen en een mooi 2019!

Beantwoorden
Holland 2018-12-30 15:47:35

10 minuten op 200 graden Celsius

Beantwoorden
HO
Anja Weterings 2018-12-27 09:33:49

Kan ik hier ook jonagold appels voor gebruiken en welke olie gebruik ik hier voor

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-12-28 12:16:57

Dat kan zeker! En ik gebruik zelf zonnebloem- of arachideolie.

Beantwoorden