Naast de oliebollen mogen appelbeignets natuurlijk niet ontbreken rond Oud & Nieuw. Eerder deelde ik al dit recept voor traditionele appelflappen. Vandaag heb ik het recept voor appelbeignets van bladerdeeg voor jullie. De appel wordt in dit recept niet door een beslag gehaald, maar verpakt tussen twee lagen bladerdeeg. De beignets bak je vervolgens in de olie tot ze goudbruin en krokant zijn. En ik kan je verzekeren: deze zelfgebakken appelbeignets zijn echt superlekker! 

Appelbeignets van bladerdeeg bakken – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de appelbeignets
  • 1 recept bladerdeeg of twee rollen koelvers bladerdeeg
  • 2-3 appels, bijvoorbeeld goudrenetten
  • 200 gr fijne suiker
  • 1 ½ tl kaneelpoeder
  • 100 gr amandelspijs, zelfgemaakt of gekocht
  • Verder nodig
  • neutrale olie, om in te frituren
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Appelbeignets maken

Gebruik je zelfgemaakt bladerdeeg, verdeel dit dan in tweeën en rol elk deel op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 24 x 40 centimeter.

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in 8 dikke plakken van 1 ½ – 2 centimeter dikte. Meng de fijne suiker met het kaneelpoeder en wentel de appelplakken door deze kaneelsuiker. Bewaar de rest van de kaneelsuiker voor na het bakken.

Leg de 8 appelplakken met voldoende tussenruimte op één van de twee plakken bladerdeeg. Verdeel het amandelspijs in achten en vul daarmee het midden van de appelschijven. Maak het bladerdeeg rond de appelplakken licht vochtig met een kwast. Leg de andere plak bladerdeeg over de appelschijven heen en druk het deeg om de appel goed op elkaar. Gebruik een (gekartelde) uitsteker van ongeveer 11 centimeter om de appelbeignets uit te steken. Leg deze tot je ze gaat bakken in de koelkast.

De appelbeignets bakken

Verwarm de olie voor op 180 °C in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Bak de appelbeignets in 6-8 minuten goudbruin. Draai ze daarbij halverwege om met behulp van een schuimspaan. Laat de appelbeignets na het bakken uitlekken op keukenpapier en wentel ze daarna door de kaneelsuiker.

Afgekoelde appelbeignets kun je voor het serveren oppiepen door ze 5-8 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Anja Weterings 2018-12-27 09:33:49

Kan ik hier ook jonagold appels voor gebruiken en welke olie gebruik ik hier voor

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-12-28 12:16:57

Dat kan zeker! En ik gebruik zelf zonnebloem- of arachideolie.

Beantwoorden
Toos 2018-12-27 10:18:46

Zijn er ook zulke rezepten voor de Airfryer , alvast bedankt en een voorspoedig 2019, gr uit luxemburg

Beantwoorden
TO
Holland 2018-12-30 15:47:35

10 minuten op 200 graden Celsius

Beantwoorden
HO
Rutger 2018-12-28 12:15:27

Helaas heb ik nog geen recepten voor de airfryer. Hele fijne dagen en een mooi 2019!

Beantwoorden
Corrie 2018-12-27 11:21:16

Kan dit ook in de oven en hoelang ? Alvast bedankt.

Beantwoorden
CO
Rutger 2018-12-28 12:14:26

Het kan wel, maar dan worden het meer gebakken appelflappen dan appelbeignets. Ik zou ze 20-25 minuten op 200 graden bakken.

Beantwoorden
Jeroen van de Wetering 2018-12-27 14:13:02

Heerlijke appelbeignets

Beantwoorden
JE
Elza 2018-12-29 21:54:27

Kan je ipv spijs ook banketbakkersroom gebruiken?

Beantwoorden
EL
Jeroen 2021-11-27 20:33:25

Doe de banketbakkersroom door het spijs met water en dan kan je het zeker bakken

Beantwoorden
JE
Rutger 2019-01-06 16:56:24

Ik ben bang dat het met banketbakkersroom te nat wordt.

Beantwoorden
Miranda 2018-12-31 18:44:52

Zijn weer goed gelukt!🎉

Beantwoorden
MI
Marielle 2019-12-29 11:08:35

Is het mogelijk om ze avond van te voren te maken en dag erna te bakken in frituurpan?
Zo niet hoe lang van te voren kan je ze dan maken en bewaren in de koelkast voor dat je ze gaat bakken.

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-01-02 10:22:01

Je kunt ze dan het beste bewaren in de vriezer.

Beantwoorden
Karin 2020-12-08 22:55:41

Beste Rutger,
Als je ze van te voren maakt en in vries , moeten ze dan ontdooien voordat je ze frituurt?

Beantwoorden
KA
Rutger 2020-12-13 13:37:05

Goede vraag, ik weet het niet. Het lijkt mij van niet.

Beantwoorden
Richard Velema 2021-12-30 08:18:06

Je kunt ze laten ontdooien en bakken maar het is beter om ze gelijk vanuit de vriezer te bakken.
Maar zorg wel dat iedere keer als je bakt dat je olie weer heet genoeg is.
Dat geldt voor zowel de appelbeignets als olie bollen.
Oliebollen zuigen ze zich helemaal vol met olie als je ze te koud bakt

Beantwoorden
RI
Willeke 2019-12-30 11:05:21

hier ben ik dus ook benieuwd naar. of in de vriezer misschien?

Beantwoorden
WI
Xandra 2021-12-31 16:37:21

Echt overhéérlijk!!! Ik heb ze zonder spijs gemaakt maar iedereen is zó enthousiast! Een dikke dank je wel voor het recept.

Beantwoorden
XA

U kunt niet meer reageren.