- Voor het deeg
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 175 gr witte basterdsuiker
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 125 gr bloem
- 100 gr kokosrasp
Bij kokoskoekjes denk je waarschijnlijk aan sappige kokosmakronen of kokoskransen. Heel lekker, maar daar lijkt dit kokoskoekjes recept helemaal niet op. Deze kokoskoekjes zijn knapperig en vol van smaak, door de roomboter en de kokos die erin zit. Een leuke afwisseling op de bekende koekjes!
Kokoskoekjes maken
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, witte basterdsuiker, het ei, vanille-extract en zout in een kom en mix dit enkele minuten tot een romig geheel. Spatel de bloem en kokosrasp door dit mengsel tot je een mooi deeg hebt.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een druif en plaats deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Leg hier een stuk bakpapier overheen en druk de balletjes plat tot ze een doorsnede hebben van ongeveer 6 centimeter. Verwijder voorzichtig het bovenste bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten licht goudbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Foto’s: Erik Spronk













