Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125 gr pindakaas
  • 170 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl zout
  • 175 gr havermout
  • 60 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder

Met dit recept kun je heerlijke havermout koekjes met pindakaas maken. Vanbuiten zijn de koeken heerlijk knapperig en vanbinnen zijn ze nog chewy. Ik hou er van! Als je wilt kun je ook nog extra ingrediënten toevoegen aan het koekjesdeeg, zoals rozijnen, noten of stukjes gedroogde vruchten. Dit recept is heel makkelijk om te maken en binnen 15 minuten kunnen de pindakaas koekjes al in de oven. Wil je nog meer makkelijke recepten, check dan ook eens Het makkelijke bakboek met 100 heerlijke en makkelijke recepten! Met dit recept kun je 20-25 pindakaas havermout koeken maken.  

Het makkelijke bakboek

Pindakaas havermout koeken maken

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, pindakaas, lichtbruine basterdsuiker, het ei, vanille-extract, de kaneel en het zout in een kom en meng deze. Dit kan met je handen of met een handmixer met deeghaken. Voeg de havermout, bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een plakkerig deeg.

Maak van het deeg balletjes met een doorsnede van 3-4 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes plat, tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn. Bak de koeken 10-14 minuten en laat ze na het bakken afkoelen op een rooster. De binnenkant mag nog chewy zijn.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (6)
Vissersvrouw 2020-10-20 13:28:39

Heerlijk! Nog wat extra stukjes noot erdoor gedaan. Mmmmm

Beantwoorden
VI
Rutger 2020-10-26 13:16:41

Dat klinkt superlekker! Geniet er van!

Beantwoorden
Leonie 2020-10-18 21:46:03

Ik heb deze net gemaakt met gewone witte en een beetje donkere basterdsuiker (had geen lichte in huis) en heb er een kommetje gehakte cashew-en pecannoten aan toegevoegd. Oh en voor de pindakaas heb ik de 100%pindakaas van AH gebruikt (zonder suiker). Ze zijn echt mega lekker. Die ga ik zeker vaker maken. Dank voor het recept!

Beantwoorden
LE
Rutger 2020-10-19 09:38:35

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Sylvia 2020-10-10 09:41:05

Superlekker wel minder koeken uit het deeg gehaald.

Beantwoorden
SY
Gertie 2020-09-28 16:42:19

Met deze hoeveelheid deeg kreeg ik 25 koekjes van een 'normaal' koekjes formaat. En precies 16 min gebakken. Ze zijn heerlijk geworden, inderdaad van binnen nog een beetje zacht.

Beantwoorden
GE
Mark van Setten 2020-09-21 11:32:15

Misschien heb ik ze te groot gemaakt, maar bij balletjes van 3-4cm kom ik niet verder dan 15 stuks. Ieder balletje bij mij is 46gr. Hoeveel als jij ze maakt?

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-09-21 12:26:49

Hoi! Ik heb ze niet gewogen, maar zo te horen zijn ze dan niet iets kleiner inderdaad. Voor de smaak zal het uiteindelijk geen verschil geven, enige is dat ze wellicht net enkele minuten langer moeten bakken.

Beantwoorden
Mirpa 2020-09-18 11:13:02

Zien er erg lekker uit Rutger maar heb je ook vervanger voor de suiker en dan geen stevia aub?

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-09-21 12:33:27

Die heb ik helaas niet, suiker speelt ook een belangrijke rol in de lekkere textuur van deze koeken. Zonder suiker gaat dat niet lukken helaas.

Beantwoorden