Picknicken is iets waar je nooit te oud voor bent. Het is ontzettend leuk om met heerlijk weer naar buiten te gaan en op een mooie plek te picknicken. En natuurlijk mag lekker eten dan niet ontbreken. De ideale picknick hapjes zijn makkelijk mee te nemen en je wilt weinig moeite hoeven doen tijdens de picknick. Zo kan je gewoon genieten van het eten en gezelschap. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Ik zette 8 lekkere picknick recepten op een rij.

8x leuke picknick recepten

Ben je op zoek naar hartige of zoete picknick recepten? Heb je weinig tijd en wil je snelle recepten voor een picknick? Of heb je juist wat meer voorbereidingstijd? Deze 8 picknick recepten zijn een combinatie van zoet en hartig, snel en wat uitgebreider. Zo zit er altijd wel wat lekkers voor je bij.

Mini quiches met prei en gehakt

Mini quiches met spinazie en feta

Een quiche in mini-vorm is ideaal voor een picknick. Geniet bijvoorbeeld van knapperige mini quiches met spinazie en feta. Je bakt deze kleine quiches heel makkelijk in een cupcakevorm. In plaats van spinazie en feta kun je trouwens ook voor een vulling van gehakt, prei en kerrie gaan! 

Miniquiches met spinazie en feta

Miniquiches met gehakt, prei en kerrie

Makkelijke cheesecake met aardbeien

No-bake cheesecake in potjes

Een no-bake cheesecake is een zoet en snel recept voor de picknick: je hoeft de cake niet te bakken en hij is in no-time gemaakt. Je kunt de cheesecake in lege jampotjes maken. Dan is het daarna een kwestie van deksel erop en ze kunnen zo mee naar de picknick. In plaats van aardbeien kun je ook ander zomerfruit gebruiken voor deze no-bake cheesecake. 

Makkelijke cheesecake met aardbeien

Gevulde broodjes met pulled chicken – recept

Gevulde broodjes met pulled chicken

Broodjes mogen ook niet ontbreken in je picknickmand en deze gevulde broodjes vallen zeker in de smaak! Als vulling heb ik mijn favoriet pulled chicken recept gebruikt. Dat is heel makkelijk te maken in de oven en perfect voor op of in een broodje. Je kunt de broodjes warm meenemen (ingepakt in aluminiumfolie), maar ook afgekoeld zijn ze heerlijk.

Gevulde broodjes met pulled chicken

Wraps hapjes

Wraps hapjes

Bij picknick recepten denken veel mensen aan wraps en dat is niet voor niets. Deze hartige hapjes zijn eigenlijk altijd een succes. Het fijne is dat je gevulde wraps heel goed van tevoren kunt maken en ze ingepakt in plasticfolie mee kunt nemen. Ter plekke hoef je ze dan alleen nog maar in stukjes te snijden en je bent klaar om te genieten!

Hartige wrap hapjes

Paddenstoelen brood – recept

Paddenstoelenbrood

Dit heerlijke brood is perfect om mee te nemen naar een picknick. Doordat de topping al meegebakken is, hoef je het brood niet meer te beleggen. Ter plekke snijd je het in stukken en kun je genieten van dit heerlijke brood. Met de topping kun je afwisselen. Gebruik ook eens andere groenten, voeg vlees of vis toe en varieer met de kaas bovenop. 

Paddenstoelenbrood

Jamrepen

Jamrepen

Gebruik je favoriete jam als vulling van deze zomerse koekrepen! Het recept is heel simpel en altijd een succes! Dit recept vind ik de perfecte manier om je zelfgemaakte jam in te gebruiken!

Jamrepen

Hartige muffins met chorizo en paprika

Hartige muffins

Dit recept bewijst dat muffins echt niet altijd zoet hoeven te zijn. Deze hartige muffins zijn gevuld met onder andere gegrilde paprika en chorizo. Ze zijn heel makkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. 

Hartige muffins met chorizo en paprika

Pesto brood

Pesto brood

Dit brood ziet er niet alleen waanzinnig mooi uit, het is ook nog een heel lekker! Als vulling van dit brood kun je elke pesto of tapenade gebruiken die je lekker vindt. 

Pesto brood

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Iris 2021-12-12 21:21:32

Ze zijn ook supper lekker met lemoncurd

En nutella

Beantwoorden
IR