Deze maand mocht ik samen met FoodWeLove de bakbox samenstellen! Dat was heel leuk om te doen! En lekker! Want alles moest natuurlijk uitgebreid voorgeproefd worden. De inhoud van de bakbox moest lang geheim blijven, maar nu mag ik hem ook met jullie delen. Er zijn nog enkele bakboxen te verkrijgen bij FoodWeLove!

Gotje/ Amandelmeel

Jan Gotjé senior startte vlak na de Tweede Wereldoorlog met zijn notenkraam en was een echte pionier. Toen niemand nog wist wat een cashewnoot was, verkocht hij ze al op de Amsterdamse markten. Ik gebruik graag amandelmeel in mijn recepten. In taart of koekdeeg zorgt het voor een mooie brosse en knapperige structuur, terwijl het in cakes juist zorgt voor een vol en smeuïg baksel. Ik ben overigens vaste klant bij Jan Gotjé op de markt; ik kom daar altijd met tássen vol noten en gedroogde vruchten vandaan”.

5. Amandelmeel

Fox Gourmet Foods/ Strawberry & Champagne Jam

Tradities zijn de basis voor Fox Gourmet Foods. Ze gebruiken familierecepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven voor de allerlekkerste jams en chutneys. Het vleugje Champagne in deze jam maakt hem echt extra lekker, waardoor ik hem erg geschikt vind om er een taart of cake mee te vullen. Als je geen zin hebt om te bakken is ‘ie ook geweldig op een croissantje!

4. Jam

Delekkerstekaas.nl/ Hollandse blauwschimmelkaas

De liefde voor kaas zit de mensen van delekkerstekaas.nl echt in het bloed. Ze begonnen op markten maar brengen hun kaas inmiddels op de online markt aan de man. Deze Hollandse blauwschimmelkaas combineert heel goed met de walnoten in het broodrecept dat ook in de box zit. Natuurlijk is dit kaasje zo ook heel lekker, bij een glaasje rode wijn bijvoorbeeld.

 

4. Kaas

Van Soest/ Chocoladedruppels

Het echte vakmanschap zit er bij de familie Van Soest al jaren in. Alles is gemaakt naar eigen recept, waarbij de familie Van Soest een cacaomelange gebruikt die speciaal voor hen wordt samengesteld in Parijs. Deze extra pure chocolade heeft een hoog cacaopercentage en dat en geeft een heerlijke smaak aan mijn ultieme brownies!

5. chocolade druppels

BitesWeLove/ No. 8 Nutcase

BitesWeLove is bedacht de eigenaresse van FoodWeLove, die het wel eens tijd vond voor wat vernieuwing op tussendoortjes-gebied. Met een abonnement op BitesWeLove krijg je iedere week vier verantwoorde tussendoortjes door de brievenbus. Deze bites met daarin verschillende noten zijn heerlijk door de brownies.

7. Bites

Taylor & Colledge/ Vanille-extract

Bij het Australische Taylor & Colledge hebben ze nogal veel verstand van vanille. Hun specialiteit is single-origin vanille; vanille uit één specifiek gebied dus. Ik gebruik vaak vanille-extract in mijn recepten, het maakt bijna alles zo veel lekkerder. In tegenstelling tot vanille-aroma (ook wel vanilline genoemd) is dit wel van echt vanille gemaakt. En dat proef je! Een drupje ervan is ook heel lekker door de cappuccino.

6. vanille

Thee van Troost & Leut/ Hemels Bakkerijtje

In Oosterhout zit koffie- en theespeciaalzaak Troost & Leut, opgericht door Laura. Na uitvoerig proeven in de gezellige winkel kozen we voor een thee met een toepasselijke naam: Hemels Bakkerijtje. Deze mix van rooibos met appel, amandel, kaneel, frambozen en sinaasappel doet het uitstekend bij lekkere baksels.

6. Thee

Friesche vlag/ Gecondenseerde volle melk met suiker

Gecondenseerde melk wordt vaak in recepten gebruikt. Zo kan je er fudge mee maken, of roomijs, of gebruiken in de koffie. Het meest bekend is natuurlijk Dulce de Leche. Super lekker als topping vaan mijn brownies, als taartvulling, broodbeleg,  op koekjes, of gewoon met een lepel uit het blikje!

9. Friesche vlag vrij

DOK/ Deegkrabber

Een deegkrabber is onmisbaar tijdens het bakken! Ideaal om plakkerig deeg mee uit een kom te halen of om je werkblad schoon te schrapen.

11. DOK vrij

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (5)
Nadia 2016-04-20 18:09:11

Mooie box! ?

Beantwoorden
NA
Ineke Kuijsten 2016-04-20 18:54:03

daar zitten hele mooie producten in

Beantwoorden
IN
Linda 2016-04-20 20:46:20

Wow wat veel en mooie producten!

Beantwoorden
LI
Sanne Terlingen 2016-04-20 20:54:41

Wat leuk thee uit Oosterhout :D
Het is daar erg moeilijk kiezen deze heb ik toen gemist denk ik, wie weet als de thee op is dat ik die wel ga halen.
Mooie inhoudt <3

Beantwoorden
SA
Magda 2016-07-08 06:14:42

Wat een superleuke producten!❤️??❤️??❤️

Beantwoorden
MA