Steeds vaker worden er houten planken gebruikt om dingen op te serveren, zo ook bij mij thuis. Ik vind het echt heel leuk om verschillende hapjes of broodjes op een grote plank uit te stallen en dit zo te serveren. Tot nu toe had ik eigenlijk alleen maar planken van olijfhout, tot ik deze planken kreeg van Bowls and Dishes.

Hollands Hout van Bowls & Dishes

De serie Hollands Hout van Bowls &Dishes bevat verschillende soorten planken, van verschillende soorten bomen. Er is keuze uit beuken-, kersen-, en essenhout. De planken hebben een robuust uiterlijk en zijn in verschillende formaten te krijgen. Naast als serveerplank, kan je ze natuurlijk ook gewoon als snijplank gebruiken (al zou ik dat zelf wel zonde vinden).

Wat de planken voor mij extra bijzonder maakt is dat ze uit gewoon uit Nederland komen, uit bossen die beheerd worden door Staatsbosbeheer. Gewoon de bossen waar wij ook wandelen, fietsen en genieten.

Hollands Hout van Bowls & Dishes

Let bij het gebruik van de planken er wel op dat je ze nooit in de vaatwasser doet(!), maar schoonmaakt met wat warm water een beetje afwasmiddel. Daarnaast is het verstandig om de planken goed te onderhouden. Smeer het hout regelmatig in met een speciale onderhoudswax of -olie, ook aan de zijkanten. Hierdoor blijven de planken mooi en behouden ze hun kleur en vorm.

Zoals je al merkt ben ik enthousiast over deze planken en ga je dit mooie hout zeker vaker terug zijn op mijn receptfoto’s!

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Bowls and Dishes.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)