Als er iets is waar de Fransen goed in zijn dan is het wel patisserie. Voor mij is de Franse patisserie echt een inspiratiebron waar ik eindeloos door geïnspireerd kan raken. In dit artikel deel ik mijn favoriete Franse desserts met jullie. Van chocolademousse tot crème brûlée en van Franse appeltaart tot chocolademoelleux. Met deze Franse desserts ga je zeker scoren! Bon appétit!

Chocolademousse

Doordat er geen slagroom in dit chocolade mousse recept zit is de mousse heel puur en rijk van smaak. Als je een chocoladeliefhebber bent dan is dit de perfecte mousse! Het recept voor deze mousse au chocolat vind je hier!

Pure chocolademousse

Mini tarte tatin

Dit is het kleine broertje van de originele tarte tatin. Deze omgekeerde appeltaartjes zijn heerlijk als (onderdeel van een) dessert of als friandise. Serveer ze met een bolletje vanille-ijs of een lik crème fraîche! Het recept voor deze kleine tarte tatins vind je hier!

Mini tarte tatin – recept

Crêpes

Op bijna elke straathoek in Parijs worden ze wel gebakken: crêpes. Deze Franse pannenkoeken zijn superdun en je kunt ze belleggen met wat je maar lekker vindt. Zelf vind ik ze heerlijk met fijne suiker en wat citroensap. Met een bolletje ijs en wat vers fruit erbij maak je van deze crêpes een heerlijk dessert! Mijn crêpes recept vind je hier!

crepes

Franse appeltaart

Deze Franse appeltaart ziet er niet alleen heel mooi uit, hij smaakt ook nog eens geweldig! De smeuïge laag frangipane onder de appel maakt deze appeltaart extra lekker. Het recept voor deze taart vind je hier!

Franse appeltaart met frangipane

Chocolade moelleux

Bij het aansnijden van deze warme chocoladecakejes stroomt de binnenkant er als warme lava uit! Wat wil je nog meer!? Deze chocolade moelleux, ook wel lava-cakejes genoemd, zijn makkelijk te maken en goed voor te bereiden voor een heerlijke afsluiting van je diner! Het recept voor de chocolade moelleux vind je hier!

Chocolade moelleux met karamel

Crème karamel

Deze gebakken crème wordt voor het serveren gestort, waardoor de meegebakken karamel op de bodem als een karamelsaus over de crème vloeit. Een Franse klassieker die een perfecte afsluiting van je diner is! Het recept voor crème karamel vind je hier!

crème caramel

Tarte tatin met peer

Deze tarte tatin met peer is een variatie op de klassieke versie met appel. Na het bakken wordt de taart afgemaakt met wat verkruimelde blauwe kaas. Dat klinkt misschien gek, maar geloof mij, het is echt heerlijk! Vergelijk het met een kaasplankje waarbij zoet fruit een aangename tegenhanger is; ze gaan echt heel goed samen. Het recept voor deze tarte tatin vind je hier!

Tarte tatin met peer en blauwe kaas

Crème brûlée

Dit Franse dessert behoeft volgens mij geen extra uitleg. De zachte romige crème met een knapperig laagje gebrande suiker doen mij in elk geval al watertanden als ik er alleen al aan denk. Ga je voor deze crème brûlée met chocolade of voor deze versie met rabarber?

Crème brûlée met rabarber

Tarte bourdaloue

De peren voor deze Franse taart worden voordat ze in de taart gaan eerst kort gepocheerd. Dit maakt ze extra lekker van structuur en smaak! In combinatie met de amandelfrangipane en het knapperige taartdeeg levert dit een heerlijke Franse perentaart op! Het recept voor de tarte bourdaloue vind je hier!

Tarte bourdaloue
Sponsored
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Walter 2019-06-09 15:48:19

altijd gedacht dat crème brulé spaans was

Beantwoorden
WA
Rutger 2019-06-17 14:49:58

Dat is crema catalana, die is net iets anders.

Beantwoorden
aranka 2019-10-30 11:51:12

😱😱😱

Beantwoorden
AR