Eerder liet ik jullie al meekijken achter de schermen bij de covershoot voor mijn nieuwe boek: Het hartige bakboek. Inmiddels is het boek klaar; alle recepten zijn bedacht, meerdere malen proefgebakken, uitgewerkt, weer gebakken, op de foto gezet, opgemaakt in het boek en heel vaak gecheckt. De laatste drukproef is goedgekeurd en dus kan het boek naar de drukker. Vanaf half september ligt Het hartige bakboek in de winkels (of je kunt het alvast scoren tijdens een exclusieve voorverkoop begin augustus, lees hier).

Het hartige bakboek

Het hele proces van een boek maken is superleuk en een feest om te doen. Samen met mijn fotograaf Harold Pereira, stylist Mirjam van der Rijst en Marieke en Arjan van de uitgeverij hebben we weer prachtige beelden gemaakt. De sfeer van Het hartige bakboek moest net iets anders worden dan die in mijn vorige boeken. Hartig gebak vraagt iets meer om donkere kleuren. Dus voordat we überhaupt met de foto’s konden beginnen gingen we de props en ondergronden uitzoeken in de opslag van Mirjam.

      

Deze opslag is echt een walhalla voor iedereen die graag (food)foto’s maakt. Zoveel ondergrondjes, doeken, pannen, borden, vorkjes en nog veel meer! Wie wil dat nou niet? Ik werd er heel erg blij van!

De receptfotografie hebben we bij mij thuis gedaan. Ondanks dat het bij ons niet zo groot is als een professionele fotostudio vind ik het wel heel fijn dat ik mijn eigen keuken en oven kan gebruiken. Daar komt bij dat er per dag zo’n 15 gerechten op de foto moesten. Het is bijna niet te doen om die allemaal thuis voor te bereiden en dan in de auto (zonder barsten en scheuren) ergens anders naartoe mee te nemen. Dus alles werd gewoon in ons tweekamerappartement op de foto gezet, lekker knus, maar het paste prima!

 

Ik moet toegeven, op deze foto’s ziet ons huis er wel wat ontploft uit, maar dat was om 5 uur ’s middags gewoon weer netjes opgeruimd. Eén van mijn favoriete recepten uit het boek is trouwens de kroket met bavette, die ik samen met Cees Holtkamp heb proefgebakken. Binnenkort lees je daar meer over, maar hier alvast een foto om je lekker te maken!

Het hartige bakboek

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (13)
TessaC 2017-07-04 06:52:59

Oh wat een spullen! En daar moet je dan een keuze uit maken? Lijkt me ook weer lastig haha. De eerste beelden maken me al heel nieuwsgierig. Wie weet kan ik naar Drenthe komen voor een sneakpeak ;-)

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-07-10 00:56:08

Dat keuzes maken is ook erg lastig! Maar het is gelukt! Leuk als je naar Drenthe kunt komen!

Beantwoorden
Jolanda 2017-07-04 07:24:10

Wow, inderdaad een walhalla, leuk om zo te zien hoe je boek groeit :)
Nieuwsgierig naar de papieren versie !

Beantwoorden
JO
Danella 2017-07-04 09:57:14

Wauw al die spullen! Leuk om een kijkje achter de schermen te nemen.

Beantwoorden
DA
Agnes Veentjer 2017-07-04 11:40:01

Leuk al die spullen. Daar zou ik ook wel eens willen rondstruinen. Ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van al je recepten. bij deze liep het water me in de mond.

Beantwoorden
AG
Laura Geerlings 2017-07-04 12:53:47

War komt er veel bij kijken, heel interessant! Succes ermee, en ik kijk er naar uit.

Beantwoorden
LA
Rutger 2017-07-10 00:54:24

Dankjewel! En ja het is best wel wat werk, maar vooral heel leuk werk en super om met elkaar aan een boek te werken.

Beantwoorden
Mirjam mol 2017-07-04 16:10:21

Ik heb het boek alvast gereserveerd! Weet ik zeker dat ik hem als eerste heb?

Beantwoorden
MI
Mirjam mol 2017-07-04 16:12:23

Nou ja... bijna dan?

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-07-10 00:51:57

Superleuk!

Beantwoorden
Arja 2017-07-04 18:15:46

Ik word nu wel heel lekker gemaakt voor het Hartige Boek :p

Beantwoorden
AR
Marleen Mol 2017-07-04 18:18:59

Ik ben al reuze nieuwsgierig naar het nieuwe boek. Ik kan niet wachten om te kijken of jouw hartige smaak net zo uitstekend is als jouw zoete smaak. De quiches op de pagina hebben mij zeer hoopvol gestemd. ;-)

Beantwoorden
MA
coby bock 2017-07-04 19:39:47

geweldig veel werk maar wel veel voldoening lijkt mij
Zie uit naar je boek
coby

Beantwoorden
CO
Lianne 2017-07-04 22:20:56

Wauw wat een spullen joh! Echt heel gaaf! Enne, die kroket kunnen wij die alvast voorproeven? ;)

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-07-10 00:49:36

Haha nog heel even geduld!

Beantwoorden
Yvonne 2017-07-13 08:06:04

Weer zo leuk om mee te mogen kijken naar de totstandkoming van je nieuwe, hartige boek!
Ik kan bijna niet wacht tot hij uitkomt?

Beantwoorden
YV
Anita 2020-03-27 08:18:01

Wat leuk om te zien!

Beantwoorden
AN
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.