Super makkelijk en onwijs lekker, dat zijn deze sunrise-ijsjes met aardbei en sinaasappel. De waterijsjes zijn fris en fruitig, wat ze perfect maakt als verfrissing na een zwoele zomerdag. Doordat er slechts twee eetlepels honing aan het verse fruit is toegevoegd zijn deze aardbeien ijsjes ook nog eens redelijk gezond. Verantwoorde verkoeling dus!

Sunrise-ijsjes met aardbei en sinaasappel
Ingrediëntenlijst
  • Voor de aardbei-sinaasappelijsjes
  • 250 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
  • 2 el honing
  • 250 ml versgeperst sinaasappelsap
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Sunrise-ijsjes met aardbei en sinaasappel

Pureer de aardbeien met 1 eetlepel honing met een staafmixer of in een blender. Als je wilt kun je het mengsel daarna zeven, zo verwijder je de meeste pitjes. Mix het sinaasappelsap met de andere eetlepel honing.

Vul de ijsvormpjes voor de helft met sinaasappelsap en schenk daar vervolgens de gepureerde aardbeien op. Steek stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal een halve dag in de vriezer.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.