Strawberry cheesecake ijs: bij de ijssalon waar we in de zomer regelmatig een ijsje halen, is dit mijn één van mijn favoriete ijssmaken. Ik vind het heerlijk, dat gemarmerde ijs met aardbeiensaus en stukjes koek. Met dit strawberry cheesecake ijs recept kun je het zelf maken en het is echt makkelijker dan je denkt! Het is wel iets moeilijker om er vervolgens van af te blijven…

Dit recept is goed voor 10-15 bolletjes. Let op: voor dit recept heb je een ijsmachine nodig.
5 tips voor het lekkerste strawberry cheesecake ijs
Dit aardbeien cheesecake ijs is heerlijk zomers. Volg mijn stap voor stap recept hieronder en geniet van dit zelfgemaakte ijs. Meer variëren met het recept? Bekijk dan de volgende tips:
- Dit aardbeien cheesecake ijs is ook lekker op een zelfgemaakt hoorntje.
- In plaats van zelfgebakken kruimels kun je ook andere koekjes verkruimelen en door het ijs mengen, bijvoorbeeld kandijkoeken, speculoosjes of zandkoekjes.
- Voor het ijs zelf heb je zo’n 60 gram aardbeiensaus nodig. Naar wens kun je het cheesecake ijs voor het serveren besprenkelen met de rest van de aardbeiensaus.
- Garneer het ijs met verse aardbeien of gemarineerde aardbeien. Het is ook erg lekker om dit cheesecake ijs voor het serveren nog te bestrooien met wat extra knapperige kruimels.
- Check voor meer uitleg over roomijs maken en de verschillende soorten ijsmachines mijn basisrecept vanille-ijs.
Heb je aardbeiensaus over of wil je de saus voor een ander recept gebruiken? Gebruik de aardbeiensaus bijvoorbeeld voor een lekker pudding recept of in je zelfgemaakte vla. Wil je eens wat anders maken dan strawberry cheesecake ijs? Vervang de aardbeiensaus door frambozensaus.

Hoe dit aardbeien cheesecake ijs bewaren?
Je kunt dit zelfgemaakte cheesecake ijs wel even bewaren, maar doe dit niet te lang. Na verloop van tijd ontstaan er namelijk ijskristallen in het ijs en dit maakt de textuur wel echt minder lekker. Net gemaakt is dit strawberry cheesecake ijs echt het lekkerst.
Zet het ijs trouwens een half uur voordat je het gebruikt in de koelkast. Daardoor wordt het iets zachter en kun je er makkelijk bolletjes van scheppen.

Meer lekker zomers ijs maken
- Voor het ijs
- ½ vanillestokje
- 100 ml slagroom
- 270 ml melk
- 3 eidooiers
- 125 gr suiker
- 200 gr roomkaas
- Voor de aardbeiensaus
- 125 gr (diepvries)aardbeien
- 40-50 gr geleisuiker
- sap van ¼ citroen
- Verder nodig
- 60-75 gr knapperige kruimels
Strawberry cheesecake ijs recept – Stap voor stap
Mengsel voor cheesecake ijs maken
Schraap het merg uit het vanillestokje en doe zowel het vanillemerg als het leeg geschraapte vanillestokje samen met de slagroom en de melk in een pan. Breng het melkmengsel aan de kook. Doe intussen de eidooiers met de suiker in een kom en klop kort door. Schenk het kokende melkmengsel bij de eidooiers en klop goed door. Verwijder het vanillestokje en giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren met een spatel tot het mengsel dikker begint te worden, tot zo’n 82-84 °C. Laat het niet koken. Haal de ijsbasis van het vuur en schenk deze door een zeef in een kom. Voeg de roomkaas toe en meng deze er met een staafmixer door. Laat het mengsel afkoelen en laat het daarna een nacht rusten in de koelkast.
Aardbeiensaus maken
Doe voor de aardbeiensaus de aardbeien, de geleisuiker en het citroensap in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het vervolgens door een fijne zeef. Druk de aardbeienmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de pitjes achterblijven en je een gladde saus krijgt. Laat de saus afkoelen en zet ‘m dan tot gebruik in de koelkast.
Strawberry cheesecake ijs draaien
Mix de ijsbasis voordat je het tot ijs gaat draaien nog ½-1 minuut door met een staafmixer. Giet de ijsbasis in de ijsmachine en draai tot ijs. Schep ⅓ van het ijs in een (diepvries)bakje en verdeel daar ⅓ van de kruimels en ⅓ van de aardbeiensaus over. Herhaal dit 2 keer en eindig met de kruimels en de saus. Marmer het ijs met de saus en de kruimels door met een spatel voorzichtig door het ijsmengsel te gaan. Werk wel snel, om te voorkomen dat het ijs smelt. Zet het aardbeien cheesecake ijs in de vriezer zodat het stevig wordt.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend) Telegram
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
Gerelateerd

