Wil je zelf ijstaart maken? Dat is echt makkelijker dan je denkt! Deze ijstaart – of eigenlijk ijscake – is gevuld met stukjes chocolade en een saus van rood fruit. De basis van deze taart bestaat uit zelfgemaakt ijs. Dit ijs maak je heel makkelijk zonder ijsmachine; je hoeft enkel slagroom met gecondenseerde melk op te kloppen. Je kunt de taart al eerder maken en bewaren in de vriezer tot je het gaat serveren. Gebruik voor de afwerking van deze makkelijke ijstaart lekker veel vers rood fruit. Van dit ijstaart recept kun je 10-14 plakken snijden.

Makkelijke ijstaart met chocolade & rood fruit
Makkelijke ijstaart met chocolade en rood fruit
Ingrediëntenlijst
  • Voor het ijs
  • 1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (397 ml)
  • 500 ml slagroom
  • merg van ½-1 vanillestokje
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt
  • Verder nodig
  • 250 gr viervruchtenjam
  • 150-250 gr vers rood fruit, om te garneren
Broodbakbol banner desktop

Makkelijke ijstaart maken

Bekleed de binnenkant van een cakevorm van 25 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen. Doe de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanillemerg in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) tot een romig geheel, tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft. Meng daar de gehakte chocolade door.

Doe de jam in een fijne zeef en druk deze er met de bolle kant van een lepel doorheen, zodat de pitjes achterblijven. Verdeel een dun laagje van het roommengsel over de bodem van de vorm en strijk dit glad. Sprenkel daar met een lepel wat van de gezeefde jam over. Schep daar weer voorzichtig een dun laagje van het roommengsel op en strijk weer glad. Ga zo door tot de vorm vol zit. Klap het overhangende plasticfolie naar binnen. Zet de ijstaart minimaal 1 nacht in de vriezer.

Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en plaats de taart op een schaal. Verwijder het folie voorzichtig en maak de ijstaart af met het verse rode fruit.

Foto: Saskia Lelieveld

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Marijke 2020-12-20 13:33:08

Ik zie de chocolade nergens terugkomen in het recept?

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-22 10:48:24

Het staat er toch echt, aan het einde van de eerste alinea.

Beantwoorden
Marijke 2020-12-22 16:08:16

niet goed gelezen, bedankt!

Beantwoorden
MA
Ria 2020-12-21 14:49:51

Hallo,

Ik wil deze met a.s woensdag maken maar heb een vraagjen;
Kloppen tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft?

Wat bedoelt u daarmee? Yoghurt dikte?

Bedankt,

Beantwoorden
RI
Rutger 2020-12-22 10:10:29

Beste Ria,
Het mag nog iets verder geklopt worden dan tot yoghurtdikte.

Beantwoorden
Lin 2020-12-23 08:31:13

Kan je hier ook plakjes cake tussen leggen? Of wordt die dan te zacht?

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-12-30 10:33:17

Het kan wel, maar houd er wel rekening mee dat je dan bevroren cake eet in de taart. Zelf vind ik dat niet heel lekker. Je kunt de cake wel besprenkelen met alcohol. Dat zorgt ervoor dat de cake niet helemaal bevriest.

Beantwoorden
Marcella 2020-12-26 23:02:24

Bij mij zakt jam en chocolade naar de bodem waardoor je dus aan het einde niet zo’n mooi laagjes effect krijgt. De smaak is nog steeds goed. Wat doe ik fout?

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-30 09:47:37

Dan heb je waarschijnlijk het roommengsel niet lang genoeg opgeklopt, waardoor het nog niet luchtig genoeg was.

Beantwoorden
Inge 2021-01-26 08:57:00

Kun je i.p.v. de vanillemerg ook vanille extract gebruiken?
Hoeveel moet er dan in voor dezelfde verhouding?

Beantwoorden
IN
Rutger 2021-02-01 11:45:29

dat kan prima. Ik zou 1-2 theelepels gebruiken.

Beantwoorden
Rachel 2022-09-27 19:59:51

Heerlijk toetje! Simpel en leuk om te maken

Beantwoorden
RA

U kunt niet meer reageren.