Ingrediëntenlijst
  • Voor de paddenstoelen galette
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 100 gr shiitakes, in stukjes
  • 150 gr oesterzwammen, in stukjes
  • 150 gr (kastanje)champignons, in stukjes
  • 10-15 blaadjes salie, in reepjes
  • peper & zout
  • ¼ citroen, sap
  • 1 rol Tante Fanny vers quiche & taartdeeg à 300 gr
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr gruyère, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1-2 el sesamzaadjes

Het is weer paddenstoelentijd en dus heb ik 3 van mijn favoriete paddenstoelen verwerkt in deze heerlijke hartige galette! Het voordeel van een galette is dat je geen bakvorm nodig hebt om het te bakken. Wel zo makkelijk! Wat deze galette nog makkelijker maakt is het verse quichedeeg van Tante Fanny. Doordat dit al opgerold en op bakpapier in de koeling ligt, heb je naar het deeg geen omkijken. Ideaal! Voor de vulling heb ik salie en gruyère gebruikt. Beide smaken passen perfect bij de herfstige smaak van paddenstoelen. De mascarpone onder de vulling maakt de galette heerlijk romig!

Wil je meer bakinspiratie met de verse degen van Tante Fanny? Check dan hier alle receptenboekjes boordevol lekkere bakrecepten! En het leuke is dat je ze gratis kunt downloaden!

Hartige galette met paddenstoelen, salie en gruyère

Bereiding: Hartige galette met paddenstoelen, salie en gruyère

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit daar de knoflook en sjalot kort aan. Voeg de 3 soorten paddenstoelen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de salie toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg tot slot het citroensap toe en bak de paddenstoelen nog enkele minuten. Laat ze iets afkoelen voordat je ze verder verwerkt.

Haal het verse quiche & taartdeeg 10 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Bestrijk het midden van het deeg met de mascarpone. Laat daarbij de buitenste 6 centimeter van het deeg vrij. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de mascarpone en strooi daar de geraspte gruyère over. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling (zoals op de foto te zien is). Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi het deeg met de sesamzaadjes. Plaats de bakplaat laag in de oven en bak de galette in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de paddenstoelengalette (lauw)warm of afgekoeld.

Hartige galette met paddenstoelen, salie en gruyèreHartige galette met paddenstoelen, salie en gruyère

Hartige galette met paddenstoelen, salie en gruyèreHartige galette met paddenstoelen, salie en gruyère

Foto’s: Erik Spronk

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Robin 2018-10-16 16:55:57

Dat ziet er lekker uit, en wat een heerlijke herfstsmaken. Als het wat koeler wordt staat deze zeker op mijn lijstje!

Beantwoorden
RO
Rutger 2018-10-22 11:10:28

Heel leuk! Geniet er van!

Beantwoorden