Bij muffins denk je misschien aan zoete cakejes, maar dat is zeker niet altijd het geval. Dit recept is voor hartige muffins, perfect voor bij de borrel of als tussendoortje.

Hartige muffins met chorizo en paprika

In Het hartige bakboek heb ik verschillende recepten staan voor hartige muffins. Deze variant met chorizo en paprika is mijn persoonlijke favoriet! Met dit hartige muffins recept bak je er 12. Wil je meer hartige bakinspiratie en recepten? Check dan Het hartige bakboek!

Het hartige bakboek
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 300 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • peper
  • Voor de vulling
  • 1 rode paprika
  • 150 gr chorizo worst, in stukjes
  • 2 tl fijne mosterd
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Hartige muffins met chorizo en paprika

Houd de rode paprika met een vork of tang boven een gaspit tot hij aan alle kanten zwart is. Doe de paprika in een plastic zakje en laat hem afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de afgekoelde paprika en snijd hem in stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 °C en doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.

Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout en peper in een kom door elkaar. Doe vervolgens de eieren, karnemelk en zonnebloemolie erbij en meng alles kort door, tot het net gemengd is. Meng de stukjes geroosterde paprika, chorizo en de fijne mosterd door het muffinbeslag.

Vul elk muffinvormpje met beslag tot bijna bovenaan en bak de muffins in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins uit het muffinblik en laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Jacolien 2020-02-12 18:22:49

Lijkt me heerlijk. Heb je een tip hoe je de paprika zonder gaspit klaar kunt maken? Grillen in de oven bijvoorbeeld?

Beantwoorden
JA
Rutger 2020-02-17 08:53:48

Je kunt de paprika inderdaad onder de grill leggen in de oven. Draai 'm tussendoor dan wel een paar keer om.

Beantwoorden
Jetske 2020-03-22 20:03:31

Hier waren ze wat aan de droge kant. Hoe kan ik dit voorkomen?

Beantwoorden
JE
Rutger 2020-03-23 10:31:33

Heb je op de hete lucht stand gebakken? In dat geval de volgende keer op onder- en bovenwarmte, dan bakken ze minder droog. En anders de baktijd iets verkorten of de oventemperatuur iets verlagen.

Beantwoorden
Eline 2021-08-29 11:55:25

Ik heb nooit zonnebloemolie in huis, kan ik deze vervangen door olijfolie?

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-09-13 08:46:57

Dat kan, maar dan wordt de smaak wel veel intenser en wellicht een tikkeltje bitter. Zonnebloemolie is wat neutraler van smaak. Je zou bijvoorbeeld ook arachideolie kunnen gebruiken.

Beantwoorden
Yolanda 2022-07-07 09:44:56

Hoi Rutger, hoe kan ik een paprika ontvellen als ik niet op gas kook en dus geen vlammetje heb?

Beantwoorden
YO
Rutger 2022-07-11 08:11:48

Je kunt de paprika ook onder de grill in de oven blakeren. Draai 'm dan een paar keer om tussendoor.

Beantwoorden
Veerle 2022-11-01 14:42:09

Hoi Rutger, hoe bewaar je deze muffins het beste? En hoelang kan je ze dan bewaren?

Beantwoorden
VE
Rutger 2022-11-19 09:56:14

Hoi! 2-3 dagen in de koelkast of 2-3 maanden in de vriezer.

Beantwoorden
Daphne 2022-11-21 17:55:45

Hoi Rutger, je benoemt in je recept specifiek papieren muffinvormpjes, heeft dat een reden? Kan het ook met siliconen vormpjes?

Beantwoorden
DA
Rutger 2022-12-01 15:51:37

Dat kan ook prima.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.