Ingrediëntenlijst
  • Voor de brownies
  • 225 gr boter
  • 115 gr pure chocolade (met een hoog percentage cacao; zelf gebruik ik chocola met 78% cacaogehalte)
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 300 gr suiker
  • ¼ tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr glutenvrije bloem (bijvoorbeeld Schär C)
  • 25 gr cacaopoeder
  • 75 gr walnoten, in stukjes gebroken
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten

Wil je zelf de lekkerste glutenvrije brownies maken? Als basis voor dit glutenvrije brownies recept heb ik mijn favoriete brownies recept gebruikt. Natuurlijk heb ik de bloem achterwege gelaten, daar heb ik een glutenvrije bloemmix voor gebruikt. Let er bij de keuze van je bloemvervanger op dat deze geschikt is voor cake, dan weet je zeker dat je er ook glutenvrije brownie mee kunt bakken. Voor de vulling heb ik stukjes walnoot gebruikt, maar natuurlijk kun je elke vulling gebruiken die je maar lekker lijkt. Maak bijvoorbeeld een glutenvrije versie van deze oreo brownies of van deze brownies met stukjes candybar. Van dit glutenvrije brownie recept kun je 16-20 stukjes snijden.

Glutenvrije brownies maken

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Dit kun je ook in de magnetron doen. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen.

Klop de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met een (hand)mixer met garde(s)). Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de glutenvrije bloemmix en het cacaopoeder erdoor. Meng als laatste de stukjes walnoot door het browniebeslag. Schep het beslag in de vorm en bak de glutenvrije brownies 40 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.

Bewaar de brownies luchtdicht verpakt op kamertemperatuur of vries ze in om ze nog langer te bewaren.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)