Het leuke van deze kleine jamtaartjes is dat je het met alle soorten jam kunt maken. Daardoor kan je met hetzelfde recept toch steeds een ander taartje maken. Voor de foto gebruikte ik deze aardbeien-rabarberjam. Zeker een aanrader!

Jamtaartjes
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 250 gr bloem
  • 100 gr poedersuiker
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eidooiers
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
Broodbakbol banner desktop

Jamtaartjes maken

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een soepel deeg van. Kneed vooral niet te lang door, als je van het deeg een bal kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de holtes van een cupcakevorm in met boter en leg in ieder vormpje een strookje bakpapier, zodat je de taartjes na het bakken makkelijk uit de vorm kan krijgen.

Kneed het deeg nog kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter dikte. Steek met een ronde uitsteker (of de bovenkant van bijvoorbeeld een glas) rondjes uit die groot genoeg zijn om de bodem en een klein stukje zijkant van de vormpjes te bedekken. Bekleed daarmee alle vormpjes. Schep in ieder deegbakje een eetlepel jam. Rol het overgebleven deeg uit en steek of snijd hier dekseltjes uit. Hoe die eruit zien kan je zelf bedenken; hartjes, bloemetjes of gewoon een rondje. Plaats de deeglapjes op de jam en bestrijk deze met ei. Bak de kleine jamtaartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat de jamtaartjes na het bakken ongeveer 10 minuten afkoelen en haal ze er daarna met behulp van het strookje bakpapier voorzichtig uit en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Jamtaartjes

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Je@net 2016-09-18 09:02:15

Yummie...wat ziet dit er lekker en gezellig uit.
Heb net een pompoen-speculaascake in de oven staan, dus de jamtaartjes moeten wachten tot later deze week. Nu al zin in :o)

Beantwoorden
JE
Rutger 2016-09-19 12:06:28

Die cake klinkt ook erg lekker!

Beantwoorden
Ilja 2016-09-18 14:32:24

Pompoen speculaas cake! ? wil je dat recept delen? Dan doe ik het precies andersom haha. Deze koekjes/taartjes zijn met bramenjam ook niet te versmaden.. Hmm

Beantwoorden
IL
Rutger 2016-09-19 12:07:13

Wat leuk om te horen! En ik ben ook heel benieuwd naar dat recept ja :)

Beantwoorden
Christel 2016-09-18 12:53:30

Ze zien er heerlijk uit Rutger, ik ga ze zeker proberen!

Beantwoorden
CH
Rutger 2016-09-19 12:06:40

Leuk!

Beantwoorden
Anne 2016-09-19 10:38:07

Wat een gave koekjes, en prachtige foto's!

Beantwoorden
AN
Rutger 2016-09-19 12:08:23

Dankjewel!

Beantwoorden
Arianne 2016-10-03 14:44:40

heel erg leuk! net gemaakt met mn dochtertje van 2, en ze vond het geweldig,en lekker:)

Beantwoorden
AR
Rutger 2016-10-03 22:16:13

Wat leuk!

Beantwoorden
Jellie 2018-09-02 14:35:32

Ik heb ze net gemaakt, ben alleen de handige bakpapiertjes vergeten....ze staan nu af te koelen....nog tips hiervoor?

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-09-16 13:29:03

Heel voorzichtig met een lepel eruit wippen.

Beantwoorden
Guido 2020-02-22 13:49:37

Super geworden ga ik zeker nog eens maken 👍👍👍

Beantwoorden
GU

U kunt niet meer reageren.