Gewone soesjes zijn al lekker, maar deze frambozensoesjes zijn nog lekkerder! Ze zijn extra smaakvol doordat de slagroom op smaak is gebracht met frambozenjam en er een verse framboos is verstopt in elke soes. En het leuke is dat je dit ook met andere jam kan doen. Wat dacht je van aardbeien, viervruchten, kersen of bosbessen. Superleuk om mee te experimenteren! Geniet van deze heerlijke soesjes met framboos!

frambozensoesjes
Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • 500 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 150-200 gr frambozenjam
  • verse frambozen, optioneel

Bereiding: Frambozensoesjes

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.

Roer de jam los. Als de jam veel grote stukken bevat, kun je deze eerst door een zeef wrijven (anders blijven deze straks vast zitten in de spuitzak). Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op. Voeg aan het eind de frambozenjam toe en klop deze nog kort mee.

Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Knip de soesjes open. Spuit op de bodem van ieder soesje een laagje frambozenslagroom en leg hier een verse framboos op. Dek deze af met een toef slagroom en plaats de bovenkant van het soesje erop. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Je@net 2016-08-09 12:48:45

Ooooh...dat ziet er zeker erg lekker uit. Eens kijken of er hier nog wat frambozen in de tuin zijn, anders wellicht met bramen eens uitproberen!

Beantwoorden
JE
Rutger 2016-08-14 11:22:00

Met bramen lijkt mij ook erg lekker!

Beantwoorden
Ger 2016-08-15 00:42:05

Wow wat een mooie soesjes. Die zouden niet lang op de schaal blijven liggen bij ons. Mmm.. Mooie foto, zo met dat roze schaaltje.

Beantwoorden
GE
J 2017-06-20 17:22:53

Hoe kan ik de soesjes beste bewaren als ik ze dag van te voren wil maken?

Beantwoorden
J
Rutger 2017-06-26 13:26:08

Je kunt de gebakken soesjes luchtdicht verpakt op kamertemperatuur bewaren. Ik zou ze op de dag zelf pas vullen. Als je ze toch gevuld wilt bewaren, doe dat dan in de koelkast en haal ze 20 minuten voor het serveren eruit.

Beantwoorden
Annelies 2017-08-24 16:57:26

Nou Rutger, de soesjes zien er heerlijk uit maar met slagroom uit de supermarkt (zelfs met een versteviger)

krijg ik absoluut niet zo'n resultaat.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-09-10 15:46:11

Heb je dit artikel over slagroom opkloppen. Wellicht dat je daar nog een goede tip uit kunt halen: https://www.rutgerbakt.nl/basisrecept-opgeklopte-slagroom/

Beantwoorden
Annelies 2017-09-10 19:21:46

Ja dat wel, ik heb begrepen op 100 ml slagroom 30 ml mascarpone, omdat de slagroom die we kopen niet genoeg vet heeft, de versteviger is niet genoeg voor een mooie room.

Beantwoorden
AN
noraine 2021-08-26 15:31:55

Heerlijke smaak komt er echt zo uit te zien als op het plaatje😋

Beantwoorden
NO
Hulya 2021-11-05 15:55:49

Vandaag jouw recept gevolgd en aardbeien slagroomsoesjes gemaakt. Ze zijn super gelukt en smakelijk echt verrukkelijk! Ik heb cirkels van iets meer dan 2 cm gedaan en heb met dit recept 78 soesjes gekregen. Formaat is precies zoals in de supermarkt. Echt een aanrader, dank je wel Rutger!

Beantwoorden
HU

U kunt niet meer reageren.