- Voor de bodempjes
- 125 gr bloem
- 90 gr boter
- 45 gr suiker
- 45 gr bruine basterdsuiker
- ½ eidooier
- 1¼ tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- ½ tl vanille-extract
- Voor de amandelvulling
- 100 gr amandelspijs
- ¼-½ ei, losgeklopt
- Voor de topping
- 125 ml slagroom
- 30 gr suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 125 gr mascarpone
- 2-4 el limoncello
- aardbeien
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- poedersuiker, om te bestuiven
Deze petit fours met aardbeien en limoncello smaken heerlijk zomers! Om de bodempjes voor de petit fours te bakken heb ik een vorm voor mini-cupcakes gebruikt. Met dit recept maak je zo’n 30-35 stuks. Je kunt de bodempjes ook wat groter maken, door ze in een gewone cupcake vorm te bakken. Het worden dan kleine aardbeiengebakjes.
Bereiding: Petit fours met aardbeien en limoncello
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een tray voor mini-cupcakes goed in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 6 millimeter en steek hier 30-40 rondjes uit ter grootte van de bodem van de vormpjes.
Meng het spijs met zoveel ei tot het goed spuitbaar is en doe dit in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Spuit op ieder deegplakje een klein toefje spijs in het midden. Bak de bodempjes in 14-18 minuten gaar. Plaats direct als de vorm uit de oven komt een met bakpapier beklede (bak)plaat op de vorm. Draai de vorm met plaat en al in één snelle beweging om en zet deze met een klap op het werkblad. Als het goed is zijn alle bodempjes nu los uit de vorm; soms moet je een paar even helpen met een lepel. Laat ze afkoelen.
Klop voor de topping de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op. Klop vervolgens de mascarpone en de limoncello erdoor. Doe het roommengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit op ieder bodempje een toefje van de vulling. Leg hier een halve aardbei op. Bestuif de petit fours voor het serveren licht met poedersuiker.
Foto: Erik Spronk




