Alle friandise recepten
Friandise recepten

Wat is friandise?

Het woord ‘friandise’ is Frans en de letterlijke betekenis is ‘lekkernij’ of ‘snoepje’. Een friandise is een klein, zoet hapje die na het dessert bij de koffie of thee wordt geserveerd. Een andere benaming voor friandises is ‘mignardises’.

Makkelijke friandise recepten

Wil je zelf lekkere, maar makkelijke friandises maken? Duik dan de keuken in voor zelfgemaakte pindarotsjes, chocoladebrokken of financiers met abrikozenjam. Zijn jouw gasten ook zo’n fan van bonbons of truffels? Geef deze friandises dan een speciaal tintje door ze helemaal zelf te maken!

Meer friandise ideeën

Ben je een gevorderd bakker of ben je op zoek naar wat meer unieke en speciale friandises? Ik schotel je graag nog wat extra friandise ideeën voor. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met macarons: deze hapjes zijn niet eenvoudig, maar met mijn uitgebreide recept moet het helemaal goed komen. Of maak mini tarte tatins en zet ze samen met zelfgemaakte moorkopsoesjes of slagroomsoesjes op tafel.