Deze zelfgemaakte frambozen marshmallows zijn echt waanzinnig lekker en heel leuk om te maken! Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk en leuk het is om zelf marshmallows te maken wil ik het liefst heel veel verschillende smaken en combinaties uitproberen. Eerder maakte ik deze marshmallows met vlierbloesem, ook heel erg lekker!

Frambozen marshmallows met kokos
Ingrediëntenlijst
  • Voor het marshmallow-mengsel
  • 200 gr (diepvries)frambozen
  • 7 blaadjes gelatine (11,6 gr)
  • 200 gr suiker
  • 150 gr glucosestroop
  • 50 ml water
  • Verder nodig
  • 150 gr geraspte kokos
Broodbakbol banner desktop

Frambozen marshmallows maken

Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm deze al roerend. Breng de frambozenmassa aan de kook en laat het 2-3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en wrijf de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 100 gram van de frambozenmoes af en doe dit – samen met de gelatineblaadjes – in de kom van een standmixer (of een andere grote kom, indien je met een handmixer werkt). Laat de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten weken in de frambozenmoes.

Frambozen marshmallows met kokos

Doe de suiker, glucosestroop en het water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Meet de temperatuur van de suikersiroop met een (suiker)thermometer. Kook de siroop tot 121 °C.

Zet de mixer aan en begin met het kloppen van het frambozen-gelatine mengsel. De blaadjes zullen nog niet oplossen, dat komt zo. Als je dit recept met een handmixer maakt is het handig om bij deze stap iemand om hulp te vragen. Giet de suikersiroop van 121 °C geleidelijk en al kloppend bij het frambozenmengsel. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het mengsel door tot een luchtig marshmallowmassa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Doe de frambozenmarshmallow in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 ½ centimeter en spuit doppen van het mengsel op een stuk bakpapier. Bestrooi de doppen met geraspte kokos en laat ze daarna een nacht rusten op kamertemperatuur. Haal de frambozenmarshmallows voorzichtig van het bakpapier en druk ook de onderkant in de geraspte kokos. Bewaar de marshmallows luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Loïs 2018-08-26 08:59:06

Waar koop je glucosestroop??

Beantwoorden
LO
Rutger 2018-09-16 13:46:03

Bij de toko of bij bijvoorbeeld baktotaal.com

Beantwoorden
Sanne 2018-08-27 12:25:26

Dag Rutger, kan je de glucosestroop ook vervangen? zo niet, is het te koop in de supermarkt?

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-09-16 13:41:18

Vervangen is lastig, althans voor dingen die makkelijk in de supermarkt te vinden zijn.

Beantwoorden
Katinka 2018-08-29 15:05:58

Dag Rutger,
Dit ziet er geweldig uit. Ik ben vegetariër en gebruik geen gelatine. Is er ook een wijze om zonder gelatine marshmallows te maken?

Beantwoorden
KA
Rutger 2018-09-16 13:36:29

Hoi! Het moet ook met agar agar kunnen denk ik, alleen heb ik dat nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Ina 2018-09-30 15:13:15

Hallo Rutger, hoelang kun je de marshmallows bewaren?

Beantwoorden
IN
Rutger 2018-10-01 09:18:39

Als je ze luchtdicht verpakt kun je ze enkele weken bewaren.

Beantwoorden
Coby 2022-01-19 20:17:25

Lekker makkelijk om te maken 👍

Beantwoorden
CO

U kunt niet meer reageren.