Ingrediëntenlijst
  • Voor de klassieke flammkuchen
  • 250 gr crème fraiche
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 2 in ringen gesneden (rode) uien
  • peper
  • Voor de vegetarische flammkuchen
  • 250 gr crème fraiche
  • 3 rode puntpaprika’s, in ringen
  • 2 (rode) uien, in halve ringen
  • 400 gram feta, verkruimeld
  • peper
  • verse rucola

Zelf flammkuchen bakken? Dat is makkelijker dan je denkt, maar bovenal heel erg lekker! Flammkuchen zijn er met veel verschillende soorten toppingen, zowel zoet als hartig. Eerder deelde ik al deze vijf verschillende soorten flammkuchen die ik in Oostenrijk had gemaakt en geproefd. Vandaag deel ik je twee van mijn favoriete toppingen van dit moment. De eerste is de klassieke flammkuchen, die is en blijft altijd lekker! De tweede is een vegetarische flammkuchen, met feta en rode puntpaprika. Ook een hele lekkere! Voor het recept kun je mijn basisrecept voor flammkuchendeeg gebruiken. Met dit recept maak je 4 flammkuchen!

Vegetarische flammkuchen

Bereiding: Flammkuchen

Maak het deeg als beschreven staat in het basisrecept.

Verwarm de oven na het rijzen van het deeg voor op 250 ⁰C, bij voorkeur met pizzasteen.

Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk op een licht bebloemd werkblad tot een ovale lap van niet dikker dan 2 tot 3 millimeter. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrijk de deegbodems met de crème fraiche.

Beleg het deeg voor de klassieke versie met de gerookte spekblokjes en de uienringen en breng het op smaak met versgemalen peper. Verdeel voor de vegetarische versie de feta, paprika en uienringen over de crème fraiche en breng ook dit op smaak met peper.

Bak de flammkuchen op de hete pizzasteen in 10 tot 15 minuten knapperig en serveer ze direct. Garneer de vegetarische flammkuchen voor het serveren met rucola.

Foto’s: Harold Pereira en Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen