Meestal wordt de pavlova in het groot gemaakt, maar deze keer heb ik er voor gekozen om individuele mini-pavlova’s te maken. Dit dessert is prima voor te bereiden: de kleine pavlova’s bak je een avond van te voren en je maakt ze last-minute af met de topping. Ik weet zeker dat je een hoop blije gezichten krijgt als je jouw gasten deze mini-pavlova’s serveert!

Mini-pavlova’s met mango-passievruchtcurd
Ingrediëntenlijst
  • Voor de pavlova’s
  • 4 eiwitten
  • 125 gr fijne suiker
  • ¼ tl zout
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl witte-wijnazijn
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Bereiding: Mini-pavloa’s met mango-passievruchtcurd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de schaal en gardes van de mixer goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel bij de eiwitten zit. Klop de eiwitten met het zout op en voeg lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe. Klop door tot een stevig glanzend schuim. Spatel vervolgens de poedersuiker, de azijn en de maizena erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het meringuemengsel daar op in acht hoopjes. Maak deze wat platter met de onderkant van een lepel. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat de pavlova’s 1,5 uur drogen. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova’s (het liefst een hele nacht) afkoelen in de oven met de deur dicht.

Klop de slagroom met de suiker op tot stijve pieken. Verdeel de slagroom op de mini-pavlova’s en schep daar wat van de mango-passievruchtcurd op. Maak de mini-pavlova’s af met de verse frambozen.

Mini-pavlova’s met mango-passievruchtcurd

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Elly Neve 2016-07-27 08:54:33

Wanneer gaat de azijn erdoor?

Beantwoorden
EL
Rutger 2016-07-27 12:07:43

Dankje voor de oplettendheid! Tegelijk met de poedersuiker en de maizena!

Beantwoorden
Demi | DE KOOKFABRIEK 2016-07-28 10:28:35

Ziet er heerlijk uit!

Beantwoorden
DE
Denise 2016-09-30 18:59:22

Ik heb toevallig lemoncurd gemaakt. Denk dat dat ook lekker is in combinatie met slagroom en frambozen?

Beantwoorden
DE
Rutger 2016-09-30 22:30:46

Dat is ook heerlijk ja!

Beantwoorden
Claudi 2017-05-28 22:39:49

Vandaag geserveerd als toetje bij de bqq! Ging er bij iedereen goed in!

Beantwoorden
CL
Rutger 2017-05-30 09:40:53

Leuk om te horen! En lekker!

Beantwoorden
OswaldF 2017-08-02 15:22:38

"Verwarm de oven voor op 180 °C en daarna verlaag de temperatuur naar 120 °C" hete lucht- of conventioneel oven ?

Beantwoorden
OS
Rutger 2017-08-06 21:48:12

Alle recepten zijn, tenzij anders vermeld, gebaseerd op een conventionele oven.

Beantwoorden
Lotte 2017-08-19 15:39:48

Voor hoeveel mini pavlova's is dit recept?

Beantwoorden
LO
Rutger 2017-08-23 17:20:03

Voor zo'n 6-10 stuks.

Beantwoorden
Geertje 2022-08-30 18:33:44

Ik moet voor 25 personen een dessert maken. Kan ik de 25 mini pavlovas tegelijk in de oven doen of beter in gedeelten?

Beantwoorden
GE
Rutger 2022-09-14 20:18:56

Als je de oven op de hete lucht stand zet kun je meerdere bakplaten boven elkaar plaatsen. Dan moet het wel lukken om er 25 tegelijk te bakken denk ik.

Beantwoorden
Wendy 2022-11-12 21:56:44

Moet het persé witte wijn azijn zijn?
Mag dit ook gewone azijn zijn? of zelfs citroensap? (dat heb ik ergens gelezen).
Vind het zo zonde om enkel voor die ene theelepel een heel flesje te kopen.

Beantwoorden
WE
Rutger 2022-11-19 08:53:22

Beide werken ook prima volgens mij.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.