Ingrediëntenlijst
  • Voor de pavlova’s
  • 4 eiwitten
  • 125 gr fijne suiker
  • ¼ tl zout
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl witte-wijnazijn

Meestal wordt de pavlova in het groot gemaakt, maar deze keer heb ik er voor gekozen om individuele mini-pavlova’s te maken. Dit dessert is prima voor te bereiden: de kleine pavlova’s bak je een avond van te voren en je maakt ze last-minute af met de topping. Ik weet zeker dat je een hoop blije gezichten krijgt als je jouw gasten deze mini-pavlova’s serveert!

Mini-pavlova’s met mango-passievruchtcurd

Bereiding: Mini-pavloa’s met mango-passievruchtcurd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de schaal en gardes van de mixer goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel bij de eiwitten zit. Klop de eiwitten met het zout op en voeg lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe. Klop door tot een stevig glanzend schuim. Spatel vervolgens de poedersuiker, de azijn en de maizena erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het meringuemengsel daar op in acht hoopjes. Maak deze wat platter met de onderkant van een lepel. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat de pavlova’s 1,5 uur drogen. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova’s (het liefst een hele nacht) afkoelen in de oven met de deur dicht.

Klop de slagroom met de suiker op tot stijve pieken. Verdeel de slagroom op de mini-pavlova’s en schep daar wat van de mango-passievruchtcurd op. Maak de mini-pavlova’s af met de verse frambozen.

Mini-pavlova’s met mango-passievruchtcurd

Foto’s: Erik Spronk

 

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (6)
Lotte 2017-08-19 15:39:48

Voor hoeveel mini pavlova's is dit recept?

Beantwoorden
LO
Rutger 2017-08-23 17:20:03

Voor zo'n 6-10 stuks.

Beantwoorden
OswaldF 2017-08-02 15:22:38

"Verwarm de oven voor op 180 °C en daarna verlaag de temperatuur naar 120 °C" hete lucht- of conventioneel oven ?

Beantwoorden
OS
Rutger 2017-08-06 21:48:12

Alle recepten zijn, tenzij anders vermeld, gebaseerd op een conventionele oven.

Beantwoorden
Claudi 2017-05-28 22:39:49

Vandaag geserveerd als toetje bij de bqq! Ging er bij iedereen goed in!

Beantwoorden
CL
Rutger 2017-05-30 09:40:53

Leuk om te horen! En lekker!

Beantwoorden
Denise 2016-09-30 18:59:22

Ik heb toevallig lemoncurd gemaakt. Denk dat dat ook lekker is in combinatie met slagroom en frambozen?

Beantwoorden
DE
Rutger 2016-09-30 22:30:46

Dat is ook heerlijk ja!

Beantwoorden
Demi | DE KOOKFABRIEK 2016-07-28 10:28:35

Ziet er heerlijk uit!

Beantwoorden
DE
Elly Neve 2016-07-27 08:54:33

Wanneer gaat de azijn erdoor?

Beantwoorden
EL
Rutger 2016-07-27 12:07:43

Dankje voor de oplettendheid! Tegelijk met de poedersuiker en de maizena!

Beantwoorden