- Voor de pavlova’s
- 4 eiwitten
- 125 gr fijne suiker
- ¼ tl zout
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl maizena
- 1 tl witte-wijnazijn
- Voor de garnering
- 300 ml slagroom
- 30 gr suiker
- 1 recept mango-passievruchtcurd
- verse frambozen
Meestal wordt de pavlova in het groot gemaakt, maar deze keer heb ik er voor gekozen om individuele mini-pavlova’s te maken. Dit dessert is prima voor te bereiden: de kleine pavlova’s bak je een avond van te voren en je maakt ze last-minute af met de topping. Ik weet zeker dat je een hoop blije gezichten krijgt als je jouw gasten deze mini-pavlova’s serveert!
Bereiding: Mini-pavloa’s met mango-passievruchtcurd
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de schaal en gardes van de mixer goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel bij de eiwitten zit. Klop de eiwitten met het zout op en voeg lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe. Klop door tot een stevig glanzend schuim. Spatel vervolgens de poedersuiker, de azijn en de maizena erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het meringuemengsel daar op in acht hoopjes. Maak deze wat platter met de onderkant van een lepel. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat de pavlova’s 1,5 uur drogen. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova’s (het liefst een hele nacht) afkoelen in de oven met de deur dicht.
Klop de slagroom met de suiker op tot stijve pieken. Verdeel de slagroom op de mini-pavlova’s en schep daar wat van de mango-passievruchtcurd op. Maak de mini-pavlova’s af met de verse frambozen.
Foto’s: Erik Spronk




